3 Mart 2009 Salı

Çıta delme aparatı

Bu sene internette çıtaları kolay delme amaçlı olarak tasarlanıp üretilmiş bir kaç tane aparat gördüm. Filmlerini izledim. Dururmuyum bir tanede ben yaptım. Çıta delme hem kolay, hem hızlı ve hemde daha düzgün olacak benim için.

Bu amaçlı olarak büyük bir marketin kampanyada 10 tl ye sattığı daha çok maket işiyle uğraşanların kullandığı matkaplardan 3 adet aldım. Bunları bildiğimiz boru kelepçeleri kullanarak bir ahşap zemine monte ettim. Yerlerinde sabit durmaları ve aynı seviyede durmaları içinde ön ve arka kısımlarına sıcak plastik yapıştırıcı ile destekler yaptım. Ahşap zeminin üzerine 16 mm lık bir başka sunta daha monte ederek matkap uçlarının çıtayı ortalamasını sağladım. Ayrıca çıtanın delici uçlara doğru düzgün bir şekilde ilerlemesi için de birde dayama çıtası monte ettim.

Bu matkaplar 160 watt lık zayıf aletler. Ama bunların devir ayarları 30 000/dk ya çıkabiliyor. Bu yüksek devirde delme işi çok kolay ve temiz oluyor. Motor boğulmuyor. Bu matkapları otomobil aküsünden 220 volt ureten invertör denilen cihazlarla da arılıklarda veya arazıde kullanmak mümkün.

Aşağıdaki filmde de aparatımın çalışmasını izleyeceksiziniz. Ben iyiki yapmışım dedim. Eskiler bir işi önce ustası beğenecek derler ya, ben beğendim anlayacağınız, bakalım siz beğenecekmisiniz. Bu arada evin balkonunda hanım evde yokken işi hallettim zira biraz toz çıkıyor. Ayrıca filmdeki Türk Kasıma kimse laf etmesin zira bu görüntüyü takiben perhize başladım:))


10 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi o ne be her tarafa delik açıyorsun::))

Balkonda süper bu arada:::)))

Ballı Baba dedi ki...

Hocam, kesinlikle o aletle orada çerçeve delemezsiniz :) Çünkü kapalı alan, bizim üst kat balkonu açık kimsede bişey demezzzzzzzz...
Çözüm odaklı fikirlerinizden birini daha paylaştığınız için teşekkürler. O market bizim burda şube açmışmı ki :)

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Abi adın gibi Muhteşem'sin...

Aklına sağlık çok güzel düşünmüşsün.

Kenan GİŞAN dedi ki...

Muhteşem bey tebrik ederim sizinkide güzel olmuş, hemde ucuza maletmişsiniz. Kullandığınız matkapların kömürleri çabuk bitiyor dikkat edin.

http://kenangisan.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Tebrikler Muhteşem abi çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Avrupaya ihracat etmeyi düşünüyorsan hemen patentle aleti.

selamlar saygılar

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi balkona herkes hastada artık tasınmıyoru be:)Selahattın abi yok sizin orda şubesi yok ama söylerim adamlara.Ali Şekerli abi teşekkürler sözlerini Ali Türk de duysun:)Kenan bey olumlu düşünceleriniz için sağolun.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Muhtesem abi bulus cok guzel... bu arada benimde rejim yapmam lazimm....:))))

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi patent işini Ali abi üstlendi çocukken patenleri varmış bana bırak o işi dedi anlatamadım adama ama napayım hatır var arada ses etmedım:))Tuncay abi sende durum nasıl bilmem ama benden kemiksiz 50 kg et cıkar:)

yalovalı arıcı dedi ki...

yapmış olduğun alet yapacağı iş itibarı ile çok işe yarayacak fakat ömrü az olacaktır market kapanmadan beş on adet daha matkap al sen :)) tahminim o matkaplar 100 çerçeve delince işi biter 10 liralık matkaptanda başka bişey beklenmez hani!ben işin ustasından temin edeceğim kenan gişan usta bu hususta çok güzel ve sağlıklı bir çalışma yapmış

mucit fikirlerinin devamını bekliyoruz bekliyoruz

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi Kenan hocam gerçekten güzel bir aparat yapmış da aksini iddia eden,ondan almayın diyen oldumu. Bende zaten onun aparatından sonra bunu düşünüp hazırladım.10 liralık matkapların ne kadar iş yapacağına gelince bellimi olur görünüşe aldanmamak lazım:)