30 Ekim 2009 Cuma

Fakirlik Kadermi..

29 Ekim sabahı baktım balkon fakiri güzel çalışıyor. Bu hafta hava soğuyacakmış, Ereğliye de gitmedim. Nasıl olsa işler yolunda kış hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Eh napalım arı açmadan olurmu deyip açtım bizimkini. Doğruyu söylemek gerekirse bizimkiler fakirlik kader değil çalışırsak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok diyorlar. Tabi çalışmak deyince önce kafayı, sonra bedeni çalıştırmakdan bahsettiler. Zira babadan kalma yöntemlerle bu işe devam edersek ne kadar çabalarsak çabalayalım bir yere varamayız diyorlar.

Kıyaslama yapabilmek amaçlı olarak peteklerin görüntüsünü sırayla yayınladım. Bakalım ilerleyen zamanlarda durum ne gösterecek. Bu arıdan sıkıtırma amaçlı olarak birinci çıtayı da bu gün alacağım. Zaten bu gün ikinci tur varroa ilaçlaması yapılacak.

Bilmem filmi beğendinizmi burada görüntüyü asıl konuya zoomlayınca güzel oldu sanki:)))

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi o ruşette fazla çıta oldugunu farketmen güzel, bir çıta alırsan, yavru alanı çıtanın tamamına yayılır. Yavru için zorlamak istiyorsan gerçi vakit çok geç oldu, diyelimki yavruya bu ruşeti zorlamak istersen üç çıtada yavru varsa ortadaki çıtaya yön degiştirirsen yavru alanını otamatikman genişletirsin. Demek istedigimi anlamışındır, ruşetten fazla diye çıta aldıgına göre, fazla çıtada pinekleyenlerede hemen iş vermiş olacaksın. Kolay gelsin sağlıcakla kal.
Bu arada balkonu yeşil çama çevirdin bu ne be::))

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi güzel diyon hala dıplomam yok.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,filmi begendikte ses düzenini begenmedik.Ses iyi çıkmıyor.İnşallah saglıgın yerindedir.Saglıcakla kalın.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Muhteşem bey yeni meslegin hayırlı olsun flim projene artis lazımsa bizim kovanlardada var illede alman sosyetesi olmaya bilir bizim köy güzelleri burada teklif bekliyor ha bakan egeye açılmış sen o topladıklarını kışa sakla biz bir seyahat düzenler gelince yeriz kolaygelsin

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi bu adama anlatacam diye dilimde tüy bitti ondandır sesimin bozukluğu hoş hala da anlamadı ya:=)Aliosman abi sizin köy güzelleride aynı ırkdanmış bizim saflarla, olur valla. Siz geliyoruz deyin taze toplarız be:)