Daha önce bir hacim su iki hacim şekerden oluşan karışıma 117 derecede limon tuzu ilave etmiştim. Bu karışım soğuduğu zaman ınvert kek olmuştu. Dün akşam şunu gördümki şeker hacmini az tutarsak karışımın ısısı 117 dereceye çıkmıyor. Bu nedenle ısı 117 dereceye çıkıncaya kadar karışıma şeker ilave ettim ısı ıstenen duzeye gelıncede lımon tuzunu ekleyıp bir süre karıştırdıktan sonra kaynar su ilavesiyle karışımın şerbet halınde kalmasını sağladım. Anlayacağınız önce şekeri 117 derecede lımon tuzu ile invert edip sonra su oranını yükseltip şerbeti hazırladım. Çalıştığım fabrikanın bahçesindeki kışlatmak üzere getirdiğim kutulara bu sabah takviye olarak verdim.
Kutuların üstlerini çalışma kolaylığı olması açısından asetatla kaplamıştım.
Kutuların üstlerini çalışma kolaylığı olması açısından asetatla kaplamıştım.
1 yorum:
Muhteşem abi son yaptığın şuruptan bir miktar bir yerde beklet bakalım donacakmı.Bazen iki gün sonra kople donma oluyor.Kriştalleşiyor kalın tuz gibi yani.Ben karakovana yaptıgım invert şuruplarda bu olaylarla karşılaşıyorum.Bir yerlerde eksigimiz var gibi.
Yorum Gönder