10 Ekim 2008 Cuma

KABA İNŞAAT TAMAMLANDI......

Biliyorsunuz inşaat tüm hızıyla sürüyor. Ortaları boşaltılıp tutkallanıp vidalanan parçalardan gövde oluşturulmuştu. Ön ve arkaya kapak olacak tahtalarda vidalanıp yapıştırıldı.



daha sonra kütüğün kabukları soyuldu ön ve arka kapaklar kesilip törpülenerek yuvarlatıldı.


Üst kapak olarak ayrılan parçalar da tutkallanıp vidalanarak birleştirildi.

Şimdi iş zımpara ve verniklenmeye geldi. Bu ince işlerden sonra da kutulardan birindeki arılar bu yeni mekana aktarılacaklar. Dış görünümü minik kütük kovan daha doğrusu minik kütük ruşet olan ve içi ana üretmekte kullandığım kutu çerçevelerine uygun minik ruşet olan bu yapı bu sene ana kutusundaki arıların kışlama mekanlarından biri. Bu sene ikinci ana arı üretme kolonimi kutusunda bir diğerini ise başka bir ilginç mekanda kışlatacağım sonuçları da zamanla hep beraber izleyeceğiz.











6 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Doktor amca; Bna çocukluğumu hatırlattın bizimde böyle beşiklerimiz vardı onlarda büyüdük, pek faydalı birisi olamadımsada eminim senin bu kovanlardan çıkan anaarıların çok verimli olacak. BAŞARILARININ DEVAMI DİLEĞİMLE:::

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Dayanamayacam artık bende yayınlayacam be.Beni hasta ettin zaten ,ne biçim doktorsun anlamadım ki.::))

Sabırsız doktor,daha sordugum sorunun cevabını vermedin zaten.

muhteşem turunç dedi ki...

Selahattın abi aslında bu yaptıklarımız hep çocukluğumuza bir özlemdir. Bak şehirde yaşayan herkes köyünü özler tatillerde gider ama kesin dönüş yapmaz zira özledikleri aslında köy değil çocukluklarıdır. Ali abi senin böyle beşiğin varmıydı sen onu söyle:)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi 10 kardeş bir beşitte büyüdük,hatta resiminide yayınladım diye hatırlıyorum.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

sayın doktorum bu ugraşın ile hem çocuklugunu yaşamış hemde agaç kovugunda arı bakmış olacaksın kışında arılar sıcak geçirecek sana şükredecek bir sosyetede sen oluşturmuş olma bunun adıda köy güzeli olsun
biz böyle dogal kütüklerden arı cıkardık istersen yolun düşerse sana verebilirim bahceye koyarsın kolaygelsin

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi bu kütükteki ana 37 nolu karnıolun kızı ama baba bizden yani trakyalı adetlere göre kız bizden sayılır isim babası da sen oldun kütüğü kimselere vermeyesin...