22 Ekim 2008 Çarşamba

KÜTÜK ANA ARI KUTUSU HUZURLARINIZDAAA......

Evet artık birilerini bekleyemecem ben yayına geçtim o ne yaparsa yapsın. Bildiğiniz gibi bir kütük kovan yapmıştım tasarımı bana ait. Dışı kütük içi ana arı üretim kutusu çıtalarına uygun. Sonunda kışın ikamet edeceği yere geldi aslında iki haftadırda orada ama yayınlamamıştım. Benim evin balkonunda hanımın çamaşır asmasına engel olmayacak şekilde yerleştiler. Bana kışın arı özlemimi gidermem için görevlendirdim onları.

Yeni yerlerinde ilk iş kovan içi temizliğine giriştiler. Amma talaş kalmış da haberim yok tek tek ağızlarıyla dışarı atıyolar. Bölgeyede alıştılar özellikle sabahları acayip polen getiriyorlar. Bende her akşam bal şurubu ile besliyorum onları.

Bu kütük 5 çıtalı oldu üstlerine asetat çektim kütük içi ısısın düşürmeden kışın görüntü alabilmek için iyi oldu bu. Kapağın altında da izolasyon malzemesi kaplı. Ayrıca haber yapacam invert şeker şerbeti yapayım derken invert kek yaptım kıvamı tam istediğim gibi oldu onuda verdim keratalara.




Ali Osman Çalık abi bu kutudaki ana arının isim babası oldu adını KÖY GÜZELİ koydu ama kulağına okumadı daha bakalım hayırlı olur inşallah....

6 yorum:

Unknown dedi ki...

abi iyi besle o analar çok kıymetlidir bu günden sonra.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

sayın doktorum kütük kovan tasarımındaki başarın taktire şayan fakat ismini lütfen degersiz gibi gösterme onun bir şahsiyeti ve ismi var köy güzeli birilerinin sosyetesinden çok güzel ve verimli bir medya şöhretlisi ve kış günlerinin yayın artisti olacak kadarda asaletli artık masrafı fazla olacak ama katlanacaksın gari
kolaygelsin

Unknown dedi ki...

abi kutu deme artık şuna adını gemi koymadıkmı

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi gerçekten çok ilginç enterasan ve adın gibi muhteşem bir fikir balkonada güzel yakışmış.Düşünüyorumda acaba bu kütüğün biraz daha buyugunden olmazmı normal kütük kovanlar gibi senin yaptığın gibi dilimliceksin kutugu içini boşaltıp birleştiriceksin banada böyle bir yol gözüktü eger gerekli buyuklukte kütük bulabilirsem saygı ve sevgiyle kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Salih abi Ali Türk istedi tane 500 kaat dedim pahalı dedi seni duysun işte:))Ali Osman abi kayınbırader benim için biz kğylü doğduk şehirli öleccez, bu adam şehirli doğdu köylü ölecek der o yuzden bunun adıda cuk oturdu sayende. Asım abi anadoluda gelin ata binmiş ya nasip demiş derler ya bizim köy güzelide bindi gemiye ya nasip dedi haydi hayırlısı bakalım. Emrahcım olur tabi daha büyük kütükten hemde güzel olur.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav ne istemesi ne 500 kağıdı.Yav dünkü arıcılar başımıza bela oldular.Ne günlere kaldım.Allah anarıcıları ıslah etsin::)))

Kütügün katlarıda aşağıda duruyor.Birde kütüge çift kat at bari.