17 Ekim 2010 Pazar

Bu hafta hava açtı arılar ve ben bayram yaptık...

Bu hafta aldığım matbaa kalıpları ile ilk iş su alan kapakları yeniledim.

Tam dört adet kapak yapdım.
Eski kapaklarda altı telli fakat çekmecesiz kovanların altını kapatmak için kullanıldı.




Bu hafta çekmeceli telli altlıklı kovanların cekmecelerini kapadım artık.

Geceler artık soğuk yavruların üşümemesi ve kovan ıcı ısısının daha kolay sağlanması için cekmeceler takıldı.

Çekmeceler takıldı ama arkada boydan boya bir açıklık var. Yani sanki musluk açıkmış gibi havalandırma var arka tarafda. Önde musluk ise 4-5 cm kadar açık yağmaya karşı.

Son yağmurlarda bizim sepet bayağı ıslanmış. Onuda çadır içine aldık.


Ayrıca bu hafta sıradan bir kac arıyı kontrol ettim :)


17-10-2010 da arılarım
Yükleyen mturunc. - Diğer hayvan videolarına göz atın.

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi bir çok kişi matbağa kalıbını bilmiyor.
Bizim gebze gazetesi dediki, Ankara'dan bir firma ne kadar varsa alıp gitmiş.
Saç bulamayanblar yerel gazetelere giderlerse çok ucuza bu matbaga kalıplarını alabilirler, ölçüler farklı olabiliyor ama 70x100 genel ölçü diye biliyorum. Yazın tanesi 1 liraydı şimdi 1,5 liraya aldık. Bizimde anaarı kutu kapaklarına süper oldu, bazı kapaklarında üstüne çekiyoruz, hele sabit arıcılıkta buna hiç bir şey olmaz.

Hafta sonu gene arıları karıştırmışın, canın sıkılırsa arı karıştırmaya taa Trakyalara gitmene gerek yok, biz sizler için buradayız::))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Kovanın içinde hava akımının cereyan yapması koloniyi kötü etkilemeyecek mi.Koloniyi katlı görüyorum ,kışa kaç çıta girmesini bekliyorsun.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi geçen senede ben bu matbaa kalıplarını kullanmışdım. Bilmeyen varsa (tabii bizim ekipden ne diyeyimki:() Yav senin arıların beni görünce şaşırıyo terkler merkler oluyo genede sen bilirsin ama gelmesem senin için daha iyi gibi:/)

Yusuf abi benim kovanların üstü naylon ve onunda üstü strafor kaplı. Yani yukarı çıkış yok. Başka bir anlatımla benim kovanlar ağız üstü kapatılmış bardak gibiler. Sıcak hava yukarı çıktığından ısınma problemi olmuyor nemli hava ve karbondıoksit havadan ağır olduğundan aşağıdan çıkıp gidiyor.Yusuf abi bende iki katlı kışlatma konusu biraz farklı. Üstüste duran iki çıtayı tek çıta varsay. Üst çıtayı bal kemeri alt çıtayı yavru alanı gibi düşün bende sistem bu. Şimdi arı nerde salkım yapacak yavru alanına yakın üstten bakıyorsun arı yok gibi katı kaldırıyosun ooo hepsi burada diyosun. Bu noktaya geçen seneki tecrübelerimle geldim. Aslında bu konuyu kışdan çıkıp bahara durumları gösterip haber yapacam hayırlısı bakalım sağlıcakla kal...

irfanceyhan dedi ki...

kalıp gercekten pratik hemde değerlendirilmiş oluyor..fikrinize ve ellerinize sağlık bende fikrinize diyerek yeni bir terim icat ettim sanırım.:):):):