9 Ekim 2010 Cumartesi

Ali Veli 49 50..:/)

Bu hafta sonu bizim kızın okulunda nasıl Veli olunur ile ilgili bir sempozyum vardı. Bu nedenle arıları bu hafta göremedik. Aslında oldukça faydalı oldu. Eğitimde doğru bildiğimiz bir sürü yanlışları öğrendik.




















Ben tam Veli olmaya çalışırken Ali aradı:) dedim heyırdır..abi dedi filmlerime ismimi yazacam.:/( derdiyin adı ne dedim meğer adamın filmlerini kullananlar bundan böyle kaynak göstermek zorunda kalacaklarmış:,( aslında iyi fikir memlekette bir sürü ben yaptım diyen haybeci var ama ellerinde ne kendilerine ait ne bir resim nede film var. Alır kullanırlar kendi filmleri, kendi resimleriymiş gibi. Bu arada bizimki biliyorsunuz yeni evlendi:) artık uzunca bir süre internete takılamaz hani :) o nedenle dedim ben bu konuyu haber yapayım oda iş yerinde okur artık:)

Şimdi bir film hazırladınız ve bunun üzerinde isminizin sürekli olmasını istiyorsunuz. Movie maker daki tüm yazı ve jenerikler filmin belli bir süresinde görünür sonra kaybolurlar. Yazının sürekli kalması içinde yazı animasyonu olarak alt konu başlığını seçeceğiz.















Daha sonra yazımızı yazıp rengini ve büyüklük ayarlarını yaptıkdan sonra tamam butonunu tıkladığımızda yazı alttaki zaman şeridinde en altta yerini alacakdır. Fakat bu haliyle filmin başlarında belli bir süre görünecek fakat sonra kaybolacakdır. İşte yazımızın tüm film süresince görünmesini sağlamak için zaman şeritinin alt kısmındaki bu yazı kutucuğunun sağ tarafından tutup çekeceğiz (maus sol basılıyken çekip) yeterince genişlediğinde de bırakacağız.
















Yazı kutucuğunun uzunluğu film kutucuğuna eşit olana kadar bu çekme uzatma işini yapıp bırakacağız. Artık yazımız filmimiz boyunca ekranda görünecekdir. Artık kimse size ait bir filmikaynak göstermeden kullanamayacakdır.
















İşte bir gün daha böyle geçti... Veli olmaya çalışırken Ali yle uğraştık. Allah kimseye böyle kazma öğrenciler vermesin:)

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi zaten Ali var boş ver sen Veli ol::))
Abi filimlerle bu gün bayagı bir ugraştım ve flaşdiskte hazır filim var sizlerle konuşurken bakayım dediğin egitimi öğrenip uygulayabilecekmiyim.

Ben yazıyı yazdım arara çıkartmasınıda çözdümdü, aynı yazıyı yan yana kopyala yapıştır yapmıştım, movi böyle kullandığımı görse kahrından ölür::))
Kal sağlıcakla, sayın Veli::))

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam,sizde bu saatten sonra çocuklar gibi sil baştan yeniden öğrenmeyemi başladınız,kolay gelsin sevgili kızınıza allah zihin açıklığı ve parlak bir gelecek versin,sevgi ve saygılarımla,iyi pazarlar.