24 Aralık 2009 Perşembe

Huni ile arı açtık:)

Bu gün hava güzelmi güzel. Baktım bizim fakirin inekler uçuyorlar.



Dedim yakındır bu havaları özleriz mumla ararız. Hemen invert şerbeti hazırladım. Ağırlık olarak 2 şeker 1 su yani hacim olarak 1 şeker 1 su kullandım.


Şerbeti ocakda kaynayınca;
Çay kaşığının ucuyla tartar kreması ilave ettim. Geçen sefer limon suyu kullanmışdım. İnekler nazlandılar alırken.

En son kısık ateşde 20 dakika daha kaynadıkdan sonra ateşden indirdi ve soğuttum. Daha sonra şerbeti yanıma aldım kameramı kurdum bizimkileri açtım. Yaşlılık zor işte yanımıza açma demiri olacak bir şey almayı unutunca "HUNİ" ile arı açtık:) Geçen seferki görüntülere bakan arkadaşlardan bazıları nufusda azalma var demişlerdi bende yok demişdim. Bakın karar sizin...

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi hiç ayak bacak yapma yemezler. Sen kayseri'liysen bende Niğde'liyim. Neymiş efendim huniyle arı açmışda, boşuna el demirlerim için duygu sömürüsü yapmayalım::)))

Fakirin maşallahı var invertten acayip zehirlenmiş gözüküyorlar. Bunlar zehirlendikçe öleceklerine, neden çogalıyorlar anlamak zor.

Fakire fazla invert şurup yükleme yapıp yavruyu kestirme. Blokeden miletin başına gelenleri biliyoprsun, oralarda verici filan yok, sonra kıvırmak için::))))

Unknown dedi ki...

Abi paylaşım için teşekkürler,arıların sakin
maşallah maskesiz bakım yapabiliyorsun,arıcılık zevk vermesi için bu şart bence.
El huninde hoşuma gitti,kolay gelsin saygılar.

ÇAYLI dedi ki...

maşallah hocam

emrah dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi,senin fakirin inekleri maşallah güzel çalışıyor kaç kilo süt verirler bakalım...)))Bakım iyi.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi hiç kaçarın yok. O el demirlerinden birini alacam senden. Zaten harman vadeli borcu hiç hatırlamıyosun bakıyorum:)Zehirlenme dedinde inverti yiyen arılar ana arıyı sobanın yanına getirmişler:)
Mehmet Yüksel abi bu arılarla çalışmak hakkaten keyif verici. Meraklanma abi huniden yakında kurtulurum bizimki durduk yerde aklıma el demiri getirdi. Bizde bunun bir deyimi varda bana ayıp olacak diye demiyorum:)Sağlıcakla kal.
Mehmet bey sağolun.
Emrahcım seneye süte boğulacaz be yav:)