24 Şubat 2009 Salı

Sıkıldıııım artık ısınsın havalar...................

Bir kaç gündür hava sıcaklıkları düşük seyrediyor. Adam gibi şöyle doyasıya karda yağmıyor. Ama artık sıkıldım ve gemiden yana endişem var. Hava sıcaklığı 6 derece de olsa açtım bizim inekleri..

Namı diğer gemi şu anda fabrikada. Ekonomik kriz onuda etkiledi yatıyor. Çalışan malışan yok.. Bu arada unutmadan söyliyeyim bir arkadaşımız gemim olduğu için bana değer verdiğini söyledi geçenlerde:) zenginlik ne güzel şeymiş meğer:)

Bu geminin inşaatını yaparken unuttuğumuz en önemli konu bir şerbetlik ilavesiydi. Bu gun yarın derken ihmal ettik. Bu zaten 5 çerçeveli bir kutu olduğundan çerçevenin birini şerbetlikle değiştirecem. Bu çıta ölçüsünde bir şerbetlik yapıcam. Açlık korkusundan açtım asetat üzerinden baktım donmuş bal enjekte ettim. Salkımda yatıyorlar. Yatın bakalım az kaldı ben biliyorum size yapacağımı. Şu havalar bir ısınsın görürsünüz. Nasılmış petek örmek çalışmak neymiş öğretecem size.

Kutulara dokunmadım. Bunlar iki sefer birer bardak invert şurup içtiler yetmezmi.


Eğitime gelen okulların öğretmenlerinden biri ders sırasında bunları hazırlamış bayağı hoşuma gitti paylaşayım dedim.




12 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Doktorum.

Hepimiz start çizgisinde yarışın başlamasını bekleyen yarışcılar gibiyiz.Hele benim gibi ilk yarışın olacaksa da ayrı bir heyecanı vardır.Tabanca ha patladı patlayacak .Eli kulağında.Hat çalışması da adın gibi muhteşem olmuş doktorum.

Unknown dedi ki...

hocam ammada sabırsızmışın ben kendımı zannediyordum sabırsız diye 10 derecede açıp invert şurup vardım bütün kovanlara ama demekki benden sabıtsızlarıda varmış 6 derecede açıldığına göre yüzdün yüzdun kuyruğuna geldın biraz daha sıkılmadan sabır.evet bu arada hat çalışması da adın gibi muhteşem.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf ve Asım abi sağolun benımde hoşuma gitti öğretmen arkadaşın yaptıkları. Biz bu gemiyi bu günler için inşa ettik geçen sene ben milleti seyredip durmuştum:))

Unknown dedi ki...

Doktor abi malesef havalar sizin için bir hafta daha yağışlı ve soğuk olacak bizim burda biz size göre çok şanslıyız arılar bugün ve diğer günler fül çalıştı , ama her şeyde bir hayır olduğunu unutmamak lazım eğerki mevsim ılıman gitseydi erken bahar olacaktı ve sonu hiç iyi olmazdı diye düşünüyorum . Unutmamalı'ki arıcının takvimi üçüncü cemre olmalıdır , saygılar.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hat şeklindeki yazılar iyi güzelde niye arı şeklinde yok,

balıkçı değiliz,
hara'mız yok
Üstelik avcıda değiliz arıcıyız:))

hocam yaza az kaldı özlemimiz gidecek inşallah. Cemrelerin biri havaya düştü suya ve toprağada düşecek olanlar sırada İnşallah

yalovalı arıcı dedi ki...

havalar fırtına öncesi sessizlik gibi gidiyor.ısınmaya bir başlayacak bir daha soğutamayacağız yıllar evvel çokta değil 2003 yılında martın 14 ünde bizim burda kar yağmıştı yerler 15 santim kadar kar kaplamıştı sonra havalar bir açtı pir açtı taaki ağustos sonuna kadar yağış yüzü görmemiştik ve o sezon arıcılık hayatımın en verimli sezonunu yaşamıştım kovan başı ortalama 24 kilo kestane balı almıştım.neredeyse kovan başı bir teneke .
öyle bir sezon olması dileklerimle............

Arıcı 07 dedi ki...

Bu yıl emekli oldun galiba...Daha kış bitmediki cemrelerin düşüşü bir tamamlasın.Daha Akdeniz ısınmadı...21 martda sıcak sizide ısıtır.

muhteşem turunç dedi ki...

Offf of diyecem ama yok çok şükür diyorum benimki laf olsun torba dolsundu bu sene maşallah yağış bol oldu bereketli olacak inşallah.

d.m.t dedi ki...

Bir doktorun gemi sahibi olması gözden kaçmıyor tabii ki!

Ayrıca gözden kaçar mı hiç! Sinek değil ki bu; koskoca gemi:)

muhteşem turunç dedi ki...

Yav demet kardeş etme eyleme maliyeciler felan duyacak ondan sonrada nerden nasıl aldın gemiyi felan:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Doktor bey,gözün aydın...Giresun Fırkateyni somali açıklarına vardı.Gemi güvenlikte.Geminin bildğim kadarı ile bayrağı olur.Bayrak kanuna muhalefet suçu vaar.Mart ayı vergi ayı.Onunda vemessen suçu vaar.Bizden demesi.Bizim EFE nin dikili agacı yok, denmişti.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi benim itirazım var, niye dersen, bu ne biçim küresel ısınmaydı, donuyoruz.

Ayrıca emanetleri açlıktan öldürme yoksa bana mahçup olursan vay haline. Gemiler fabrikalar senin olsun içinden iki tayfa benim işimi görüyor hoşçakal::))