28 Nisan 2008 Pazartesi

ARILARI AÇAMADIM

Bu hafta sonu hava soğuk ve yağmurlu idi. Larva transferi yaptığım bal mumundan memelerin tutanlarını kutulara aktaramadım. Bir diğer ciddi problem ise kutulara silkelediğim arılar yavrulu çerçeve olmaması sebebiyle eski yerlerine dönmüşler. Bunu da gözümüzle görmüş olduk. Benim hesaplarıma göre bu çarşamba veya perşembe günü bu transfer yaptığım anaların çıkma zamanı. Janter aletiyle yapılan memelerin ise hafta sonuna kadar süreleri var. Salı günü hava düzeliyormuş. Salı vaya çarşamba günü gidip transfer edilen analar ruşetlere birer yavrulu çerçeve arıları ile birlikte verilecek. Bu haftaa fotoğrafta yok bakalım önümüzdeki günler ne getirecek. İnşallah iyi haberler ve görüntülerle çarşamba veya perşembe dönerim.

2 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

O DİPLAMALAR KİŞİYE BOŞUNA VERİLMEZ VE GÖRDÜGÜMÜZ KADAR ARI BAKANINA DERS VERİLECEK KONUMA GELMİŞ GİBİ BİR GÖRÜNTÜ VAR O TRANSFERLERDE BAŞARI İŞİN UZMANINA VERİLEN TAKTİR BELGESİ GİBİ GELİYOR BENCE SEN ŞU MİLLER METODU KONUSUNUDA GECMİŞ JANTERDE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORSUN KOLAYGELSİN

muhteşem turunç dedi ki...

Abi diplomayı almaya aldık ama bizm arılara göstermedik galiba inekler kutuları ve verdiğim tek ana memesini bırakıp gitmişler. Ama diplomayı arılığa astım bu seferde gidecek olurlarsa cennet çıkma yöntemlere başvuracam artık:)