30 Mart 2011 Çarşamba

Emeklilik zormuş yaw:)


İyiki bana leblebi geldi. Dilim tutulaydı demeseydim:=)onlardan biri kesin benimdir deyip anında iş yerimde bitti.:) Gelir gelmez benim aletlerle başladı oynamaya. Neymiş ne güzel işmiş sermaye de istemezmiş:( dedim haklısın sırf üşendiğim için bir iki tane özel hastane açmıyorum:( yoksa ne varki :)



Vecdi abimiz gene bizi utandırdı..Köy tavuğu yumurtası, meyve fidanları ve leblebi göndermiş sağolsun. Yumurtalar salı günü Sadri abinin kuluçka makinesine konacak hayırlısı bakalım.




Sadri abimizde sağolsun nazımıza oynar. Şimdiye kadar hiç gık demedi. Bizim malum aletleri bitirme noktasına getirmiş. Alininkinde bazı değişiklikler yaptı; böyle daha kullanışlı olacakmış, bakacaz artık.



Sadri abinin iş yerindeki arıları bir görelim dedim. İlk kovanı açtık ve ortaya yukardaki görüntü çıktı :( Abi dedim bu çıta niye böyle duruyor sığmadımı:) evet dedi senin çıta bu:( yaw dedim bu çıtalar benim olamaz amaa..bir yerden tanıdık geliyo bana derkeeeen.. Alinin çıtalar çıktı tabiki. Bizimki bir zamanlar ustasının kovanlarını karıştırmasından bıkmış ve kendine daha uzun çıtalar tabikide kovanlar yaptırmışmış:( Allah buna ne versin diyecem hangisini isteyim şaşırdım o kadar çok eksik varki:(



Sonuçta çıtalardaki arıları kovan içine silkip çıtaları kesip kısalttık.



Sonuçta koloniyi kovanın bir yanına yaslayıp sıkıştırdık. Arıların teşekkür bağrışlarını duyar gibiydim...Anlayacağınız bu gün de gezdim durdum. Emeklilik zor zeneat be:)

9 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Bizim Arı Bakanı senin işlere de el atmış desene.İşin zor ki ne zor :)

Çatıda koloni bakımı.Yahu Sadri abi de hepten uçtu beee:)

Resimdeki koloni katsız gibi ama kovan tip tahtası olması gereken yerde de ana ızgarası var gibi..Anlayamadım gitti vesselam.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi sorma bu yaşdan sonra özel hastane açalım diye tutturdu:( benim işim çok zor abi.:)ayrıca o gördüğün şu plastik kovan altlıklarından. Ana ızgarası değil.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bana kalırsa biraz boş ilerle uğraşılıyor, yav fidanları düşünüyorum, bunlar ağaç olacak meyve verecek ve yenecek, pehhh.
Yumurtalar dersen daha kuluçka makinesine girecek, makinadan çıkan horoz en enken ne zaman öterki::(((

Ayrıca çatıda kesilen çıtalar benim degil senin ruşeten çıktı bunu sana ileteyim::))

Abi aletler konusunda bu sene hiç sorun çıkmayacak, ve bu sene çok rahat çalışmalar yapacağız.
Kal sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi çatıda ne işiniz var, kendinizi riske atıyorsunuz.Silivriden,Marmara Ereğlisinden öten horozun sesi Gebze ye varırmı bilmem.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi sana yetişmez o fidanların meyveleri:=) ve horozların sesi:)Çıtalara gelince babm koydduydu onları oraya şimdi hatırladım:(
Vecdi abi inanki çatıya çıkmamızın mart ayıyla ilgisi yok:)saddece arı bakmak amaçlı çıktık oraya..Ses gebzeye varırda Ali ereğliye silivriya varamaz merak etme abi.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam selamlar,
haberde aklıma gelen soruları arkadaşlarda sormuşlar yoksa benimde aklıma gelmedi değil hani mart ayında bunların çatıda ne işleri var diye .:))

fidanlarınızda hayırlı olsun inşallah meyvelerinide görmek yemek nasip olur.leblebinin çorumda yetiştiğini biliyorduk demekki ersincandada yetişiyormuş.:))

muhteşem turunç dedi ki...

Zafer abi fidanlar Elazığ ekotipi, bakalım benim oraya uyum sağlayacaklarmı. Sağlıcakla kal abi..

İlhami Uyar dedi ki...

Hocam Mart kedisi gibi çatılarda ne arıyorsunuz,arazide yermi kalmadı Allahaşkınıza,yiyecekleri afiyetle yemenizi diliyorum,umarım fidanlarınız eksiksiz tutar,çevreye örnek olur gelecek nesillere dikili ağaç bırakmış olursunuz.Saygılarımla

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi valla herkesi geçiştirdim bu çatıya çıkma işinde ama sen açık açık yazmışın mart kedileri diye:)sana cevap vermesem olmayacak artık; abi ben 52, Sadri abi 60ında başka yere çıkmış görsen şaşırmayacakmıydın bizi..:/)kal sağlıcakla abi....