2 Ağustos 2010 Pazartesi

Bu hafta sonu dolu dolu geçti..

Epeydir msn sohbetlerimizde Türkiye ye geleceğinden bahseden arıcı arkadaşımız Mehmet Yüksel i arabayla gelirsen muhakkak bana uğra yazlıkdan geçeceksin nasıl olsa diye dil döküyordum. Sonunda cuma sabahı telefon çaldı ve abi ben şurdayım dedi bizde gittik aldık. Yol boyu demleme çaya hasret kalmışlar o ne demek lafımı olur dedik demledik. Israrlarıma rağmen çok oturmadılar. Sanalda tanışıp anlatılamayacak kadar çok iyiliklerini gördüğümüz değerli kardeşimi hani eskilerin tabiriyle dünya gözüyle görmek keyifliydi. Benim arılıkda adet olduğu üzere ilk foto balkon fakiri önünde alındı ve bizim fakir Mehmet Yükselden tam not aldı. Arılar biraz küçük değilmi abi deyince kardeşim dedik ya fakir bu ne bekliyodun boylu poslumu olacaklardı diye durumu izah ettik:)



Fakirin yanında dostluk pozu vermeyi de ihmal etmedik. Unutmadan eniştesi kameramanlığımızı yaptı. Eksik olmasın oldukça neşeli ve konuşkan biri kendisi. Benim arılıkda bizle beraber maskesiz gezdi helal olsun adama. Benim inekliğimden adamcağızı görüntülemeyi unuttuk. Artık bir dahaki seffere.



Daha sonra bizim karapet kovanı da inceledik. Dalakları görünce sanki kedi yavrusuna bakar gibi tebessüm ederek bakıyordu.Karakovan (Vecdi abinin yolladığı)ın arılarının musluk savunması duruşları çok ilgisini çekti. Parmağımızı uzattığımızda takip etmelerini izledik bir süre.


Aşağıdaki foto benim yakışıklı çıktığım tek foto. Diğerlerinde Mehmet in yakışıklı çıkmasının tek sebebi kameramanlığı eniştesinin yapmış olmasıdır. Nasıl olduysa bu resimde hata yapmış işte:) Cuma günü kısa birlikdelikten sonra Mehmet kardeşimi yolcu ettim. Pazar sabahı bakdım bahçede birileri dolaşıyor bela geliyorum demezmiş ya bizimki arabasının direksiyonuna geçmiş yürü çalışmaya gidiyoruz diyor:((

Doğruca arılığına götürdü ve akşama kadar anam ağladı. Amaa

Atletli bal sağımı nasıl yapılır konusunda tarafımdan verilen bilgiler doğrultusunda sağımın yarısını tamamladık. Gece 22.00 gibi çıtaları dağıtmaya gitti de kurtuldum. Unutmadan belirteyim körükçülükden kalfalığa terfi ettim. Birde burnumun ucundan bir arı sokdu amaaaan aman o ne acı o ne ızdırap utanmasam ağlayacam soğuk su şişesini dayadım burnuma o bile fayda etmedi. Kesin Ali nazar etti yoksa şimdiye kadar hiç olmayan bir şeydi:)

7 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Benim için günün hoş süprizi oldu.Mehmet Bey'e vatanına hoşgeldin diyoruz.

Resimlerde Türk kası yarışması yapılıyormuş gibi bir görüntü var.Benim oyum sana:)

Anlaşılan Bakandan hala kolunu kurtaramadın.Bu yıl böyle gitti de ,sen gelecek yılı düşün derim.

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi, Mehmet bey hoş geldi,sefalar getirdi.Abi yaglı güreşte paça kazık oyunu vardır,hafta sonu bile sana rahatlık yok.Karapet kovan şapkaya benziyor,acemi biri şapka niyetine takmaya.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi gerek Mehmet gereksede Ali daha dünkü çocuklar Türk kası konusunda benle yarışmaları ne mümkün:)

Valla Vecdi abi hiç sorma az kaldı açığa düşüyordum ki kurtardım Karapet kovanın şapkaya benzemesi ve yanlışlıkla birinin şapka niyetine giymesine gelince bu ara kafasına güneş geçenler çoğaldı ben onların kafasına geçirecem onu da hayırlısı bakalım..

Unknown dedi ki...

Sevgili Muhtesem abi,
Hafta sonun gercekten dolo dolu gecmis, ali abiyi misafirden saymiyorsundur artık. Sen pazertesileri donüyordun, bana kalırsa ısı bilerek yavastan almıştır ve eve yerlesebilir, dikkat et abi.
Mehmet Yuksel'e hosgeldin diyorum.
Selamlarimla,

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi karpeti niye ziyan ediyorsunki, bırak isteyen istediği kadar kervanın arkasından ... yapsın.
Yazı yazanların ne iş yaptıklarına bakmak lazım, biz her şeyimizle buradayız. Bu sanaldan kimler geldi kimler geçti kimler kaldı. Yapılanlar kalıyor, yazanlarda yazsın bakalım, onları zaten adam yerine ben koymuyorum biliyorsun, onlar kervan ugurlayıcıları, işleri o::)))
Benim canım kalfam, kal sağlıcakla.

bekir dedi ki...

hehehe bi arı sokmuş acıdı diyor.
maskeli bile üç beş tane yiyoruz igne acıyı unuttuk biz
:):):):) ondan benim arıların yanına gelmedin:):)
selamlar

muhteşem turunç dedi ki...

Saim abi haklarını yiyemem. İş bitimi sohbete dalınca bal taşmış ve benim fakirhaneyi balla yıkamışlar:)

Yav Ali abi ne diyeyimki ben onlara allaha havale etmek en iyisi..

Bekir abi burundan iğne yemek öyle böyle değil, bildiğin gibi değil geçen kovanlardan birinde ana arıyorum bulamıyorum üç tur döndüm inat ettim bulacam diye senmisin inatlaşan bir havalandılar zor kapadım ellerimdeki iğne sayısını hatırlamıyorum ama gık demedim burundan sokulmak öyle böyle değilmiş. Abi ben kayseriliyim öyle gurbet ellerde muğla arısıyla karizmayı çizdirirmiyim niye geleyim senin arıların yanınaÇ:) kal sağlıcakla..