23 Mart 2010 Salı

Yerimizde sayıyoruz ilerleme yok:)

Bu hafta cumartesi arılığa gider gitmez geçen hafta Asım abiyle anasız kalmış olduğunu görüp yumurtalı larvalı çıta verdiğimiz arıyı kontrol ettim. Memeler dikilmiş. Dedim güzel devam edin bakalım aslında bu memeleri bozup larva transferi yapacakdım ama daha erken diye düşündüm. Bu sene bütün kovanları karniol f1 lerle değiştirmek ve 4-5 tane saf elde etmek amacındayım. Bakacaz bakalım hayırlısı diyelim. Acayip procelerim var Ali Türk duymasın:)



Bizim meşhur balkon fakiride artık Ereğlide onuda pazar günü açtım. Bu arıya ben bir adet full sırlı ballı çıta vermişdim aşağıda gördüğünüz gibi 1 ay bile sürmedi göçertmeleri. Balkon fakiride normal kovana alındı ve iki hafta kadar yanlarına gidemeyeceğim düşünülerek bir adet kabarmış çerçeve ve bir adet temel petekli çerçeve ilave edildi.

Bu sene kabarmış peteklerimi asetik asit ile saklamışdım. Alttaki resimde görüldüğü üzere plastik kapakların içinde asit bırakıp kapatmışdım katları. İlk parti petek bu hafta açıldı kontrollerde sorun olmadığı görüldü.

Geçen sene iş yerimdeki kutu oğul vermiş ve bu oğul bir ruşette gelişimini sürdürmüştü. Hatta iş yerinde bakamamamdan dolayı da besleme kutusunun altına dalak atmış bende bunu kesip bir çıtaya iple takıp geri vermişdim. Bunu en dış tarafa vermek zorunda olunca (şekli zaten bozuktu) tam bize yakışan görüntüler elde ettik. Ali Türk diyecek şimdi "yerinde sayıyor bu adam hala aynı ilerleme yok" :(

Hemen bu petek sırları açılıp sıkıştırmanın dışına verildi ki arılar ballarını içeri taşısınlar. Bu arada unuttum söylemeyi bu ruşette standart kovana alındı. Kabarmış petek ilavesi yapıldı.



İş yerimdeki kutuyu da Ereğliye götürdüm. Pazar günü baktım napıyorlar üstte üç çıta kapalı yavru var. İki hafta yokum dedim sıkışır bu napacaz en iyisi böldüm inekleri:) Eski tarafa iki tane boş çıta ilavesi yaptım. Yeni yere bir kabarmış petekli çıta ve bir boş çıta verdim.

Bahçedeki tüm kovanlar elden geçti. Durumlarına göre kabarmış petekli ve/veya temel petekli çıta takviyeleri yapıldı ve birer litre invert şurup verildi.
Daha sonra terasa çıkılıp saf karniol kontrol edildi bir temel petek birde kabarmış petekli çıta ilavesi yapıldı.
Almanyadan gelen f1 karnıolumuzda nasibini aldı.

Mehmet Yüksel kovanında durumlar şimdilik iyi onada temel petek ilavesi yapılıp kapatıldı. Ballık kısmının açılması yakındır.

Bu sene terasda kışlamakda olan bizim depo kovan da kotrolden olumlu puan alarak geçmeyi başardı. Bu depo kovanı bilmem hatırlarmısınız iş yerimde ikisinin anası Ali tarafından alınınca üç adet kutu birleştirilmişdi 31 mart 2009 da. Zaman içinde gelişmiş ve oğulu önlemek amaçlı bölme bile yapmışdım ama engeleyememiştim o çıkan oğul bu gün 4-5 standart çıta arılı ve standart kovanda.O kutu işte bu; şu an iki katlı olarak fabrikada kışlatıp bu hafta ereğliye getirdiğim ve böldüğüm kutudur ve birde bu depo çıktı. Yav daha ne çıksın:)


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi kolay gelsin,görüntüler çok güzel maşşallah,yeni sezonda balın ve arın bol olsun
selamlar saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi bu nasıl yerinde saymak yav::))
Birde uçsaydın bari::::))
Ayrıca yerinde sayanların procelerine hep hasta olurum. Kal sağlıcakla, gene bi işler çeviriyon yakında çıkar görüntüsü.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,yerinde saymak nasıl oluyor.Yerinde sayanın projesimi olur.Herşey normal gözüküyor.Saglıcakla kalın

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam,operasyonlara rağmen dört dörtlük gidiyorsunuz,idealist olmak bu herhalde,hedefe kilitlenmişsiniz,engel tanımıyorsunuz,tabiiki bu durum daha çok gençlere örnek olmalı,bu güzelliklerin artarak devam etmesini ve kolaylıklar diliyorum.Sevgi ve saygılarımla.