14 Mart 2010 Pazar

Kızları verdik..:)

Bu cumartesi bizim kızlara talip olanlardan Yusuf Şimşak arkadaşımız beni ziyarete geldi. Malum böyle hayırlı işlere yalnız gidilmez yanında da Asım abimizi getirmiş. İlk iş başladılar arılığı gezmeye acaba hangisini verecek der gibi bakıyorlardı:)
Arkadaş kız evi naz evi derler ama böyle taliplere hiç naz yapılırmı buyrun beğendiğinizi alın:) dedim ve sarmaş dolaş olduk. Şaka bir yana arıcılık bu işte...
Arılar yeni kovanlara aktarıldı ve yerlerinde akşam olmasını bekliyorlar, bende bakıp bakıp ya vazgeçtim abi kovanlar kalsın siz gidin diyecem ama iki kişiler arkadaş yemedi tabii:)

Akşam nasıl olur Ali Türk telefonda yavan lavaj ekmek kemiriyom diyor:) bizde kesmişiz kuzuyu:) istemeye istemeye yedik. Mangal başında eşkiya tavuğu nasıl yapılır dersi de aldık..

Kızlar yeni yerlerine gittiler hayırlı uğurlu olsun bol bal versinler. Ertesi gün fazlaya çıkan çıta tipi şerbetlikleri alıp birde suluk yaptım bizimkilere. Bu hafta gözlemlerim oki çok su istiyorlar nerde bir su birikintisi görsem arılar başına üşüşmüşdü.

Suluğun üzerinide tahtayla kapadım ki güneş görüp yosun tutmasın.

Arılar yeni evlerine gittikten sonra muslukları kapatıp önce kovan altlarındaki otları temizledim. Daha sonrada kovanları bundan sonra duracakları yerlere taşıdım. Böyle kısa mesafeli taşımalarda tarlacıların eski yerlerine dönmemeleri için kovan girişlerinin şekli değiştiriliyor. Sabah çıkan tarlacı yav ne oldu bu musluk değişmiş diyor ve yeri yeniden hafızaya kaydediyor. Bu uygulamayı daha önce Mehmet Yüksel arkadaşımız paylaşmışdı ve bende sepet kovanın yerini değiştirirken çalı çırpıyla girişin şeklini değiştirerek bunu uygulamış ve başarılı olduğunu gözlemişdim. Ancak bir ayrıntıyı belirteyim ki kovanların taşınması akşam tüm arılar kovandayken yapılmalı ve muslukların şekli akşamdan değiştirilmelidir.

5 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi, her iki tarafa da hayırlı olsun.Bol ballı sezon dileğiyle,saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem bi her iki taraf içinde hayırlı olsun diyeyim. O köfteleri yerken benim gibi garibanı nasıl düşünmezsiniz be::))
Hatta nasıl geçti bogazınızdan, koca kuzudan o kadarmı köfte çıktı, benim hissem nerede.

Abi koloni yeri degiştime en çok benim işime yarayacak, hacı ikide bir degişiklik yapıp duruyordu, artık hacının afetlerinden kurtuldum sayılır, yöntem güzel, bende bir kaç deneme yaptım, baharda çok güçlü bir kovanıda degiştirip haber yapacaktım. Mehmet Yüksele ayrıca teşekkürler. Kalın sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Yaklaşımın ve dostluğun için sana teşekkür ediyorum.Aslında kızların sana daha da yakınlaştı diyebiliriz.Eskiden 155 km idi şimdi 30 km.mesafede .Kapıları her daim sana açık.

Hafta sonu soğancıya uğrayıp gebzeye mi gitsek :)

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi,
Kızları vermişsin hayırlı olsun, bilseydik gelip damat arabasının önünü kesip üç beş sebeplenirdik hiç olmazsa. Köftelerde güzel gözüküyor.
Koloni yeri değiştirme işini ilk haber yapan Mehmet Abi'ye ve sana tekrar teşekkür ederim. Bende değiştirdim. Hiçbir sorun yaşamadım.
Selamlarımla,

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sağolasın.
Ali abi ben sana ayırdım ama Asım abi vekili sayılırım yerine ben yiyeceğim dedi. Şaka bir yana bu güzel bilgi çok işe yarayan bir uygulama.
Yusuf abi evet bahaneyi bulduk kuru soğan değil taze soğan daha faydalı diyerek gebzeye gidebiliriz.
Saim abi sen gene iyisin damat arabasının önünü kesecem diyorsun Ali Türk kız babasının önünü kesmeye kalkıyor:)