28 Ocak 2009 Çarşamba

Hafta sonu gemiye polen yağdı....

Bu cumartesi İstanbulda hava güzeldi. Balkondaki gemiyi şöyle gündüz gözüyle inceledim. Başlıkta dediğim gibi adeta polen yağıyor.



Daha önceki günlerde de polen gelişini görmüştüm ama bu defa ikili üçlü sortiler oluyor, uçuş tahtası trafiği adeta karışıyor. Nerden bulmuşlarsa bu kırmızı poleni doldurup doldurup geliyorlar. Öyle yumulmuşlarki ağızları yüzleri kıpkırmızı polene bulanmışlar.





Bunlar sanki biliyorlar havanın hep böyle gitmeyeceğini o nedenle her yerleri polen dolu olarak geliyorlar. Bu alttaki görgüsüz de bacakları yetmemiş ağzında da getirmiş. Demekki sadece insan oğlunun değil hayvan oğlunun da gözü doymuyormuş.

Altta gördüğünüz gibi giriş deliğinde trafik sıkıştı. Yarından sonra hava soğuyacak ya depoları sağlamlamaları lazım tabi. Çalışın be polen sizden bal bizden yürüyün be kim tutar sizi....:)



6 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam,arı diğer hayvanlara göre daha duyarlı etrafta olup bitene ve hava şartlarına ne yapmak gerekiyorsa otomasyon düzeninde çalışılıyor,teşbihte hata olmaz sizde arılardan ilham alıyorsunuz Silivri,İstanbul,Sultanbeyli ,Gebze hattında yorulmadan ohızla devam ediyorsunuz,siz amatör olarak bu kadar enerji ve zamanınıı harcadığınıza göre,profosyonellerin sizin harcadığınız zaman ve yaptığınız özverinin daha çoğunu yapmaları gerektiği kanaatindeyim.Meslek ve arıcılıkta başarı dileklerimle,kolay gelsin.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu polenler ballıbaba dediğimiz çiçeklerden geliyo.Ballıbaba bitkisinin çiçeki pembedir fakat poleni kıpkırmızı olur.Arının kafa ve vucudundaki polenlerde çiçek huni gibi arı kafayı sokunca polen her yerine yapışıyor.

Birde şehirlerde arı polensiz kalmıyor.Belediyelerin ekmiş olduğu çiçeklerden çok polen geliyor, kışın bile açık olan çiçekler mevcut.

İnşallah bir kazmalık yapmadan gemiyi bahar limanına yanaştırırsın::))

muhteşem turunç dedi ki...

Yav arkadaş sen kazma dedikçe millet yanlış anlıyor ama hacı abi; "kazma olmadan senin mezarını nasıl kazacaklar" demişti hatırlıyon dimi:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Muhhteşem doktorum.Zavallı hayvancıklar senin için bu havalarda bile çalışıyor sen ise onları kanaatsiz olmakla suçluyorsun.Allah'tan senin dilinden anlamıyorlar.Yoksa vay ki senin haline.Anlasalar dı şunu derlerdi '' Vay doktorum vayyy.Biz canımızı dişimize takarak sana hizmet edelim,sende bizi görgüsüz yap iyi mi'' tabii yanında bir kaç hediye iğne...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi yüzlerine değil arkalarından konuşuyom haberleri yok olsa dediğin doğru..

muhteşem turunç dedi ki...

Arkadaşlar bu gün "adsız" isimli bir zat yorum atmış yayınlamadım. Belliki daha çocuk, adını bile koymamışlar bizde çocuğun lafına itibar edilmez:)