25 Ocak 2009 Pazar

Erzincan Karakovan Geldi...

Bu gün Erzincanlı Vecdi Küçükyılmaz abimiz bize karakovan gönderdi. Bulgurludan gittim onları aldım. Sağolsun bir sürü zahmete girmiş. Bu arada Ali Türkü aradım dedim senin kovanda bende nasıl alacaksın. Abi dedi biliyosun ben hesapsız kasap misali malzeme sıkıntısı yasıyorum. Sana zahmet Sultanbeylıye uğra 5-10 tana tahta acele lazım. Töbe töbe ya sabır dıyerek yolu tuttuk Sultanbeylıde hurdacı arabada ne kadar boş yer varsa doldurdu. Meğer bizimki ben gıtmeden aramıs adamı ayarlamıs. Gebzeye vardığımda beni kapıda Hacı abi karşıladı. Hoş gelmişsin diyerek:)

Bakmayın böyle güldüğüne bırazdan kopacak fırtınanın sessizliği bu görüntü. Kulağıma eğildi bu gün bir belediyeci dövecem ama bana yardım et ne olur. Yapma etme dediysem de benimde içimden bu fırsat kacmaz geçiyor:)


İşte Vecdi abinin yolladığı karakovan. Gerçekten çok güzel işçilikle yapılmış. Her iki tarafında kapak mevcut bir sene bir yönden diğer sene öbür yönden çalıştırılacak böylece de içindeki peteklerin her sene yenilenmesi sağlanmış olacak. Bu sene ıcıne en guzel arılarımdan bırını aktaracam arılıkta baş köşe onun. Ama kovana bakarkende hacı abıyle plan yapıldı. Sadece uygun zamanı beklıyoruz:)


Ben alıye seslendım şu karakovanın ıcıne bak ne enteresan felan derken bizimki tongaya bastı ve kafasını uzattı. Aslanım hacı abı kartal gibi üzerine kapandı. Yaşından beklenmeyen bir çeviklikle
Alinin kafasını soktu karakovana. Bir taraftan söyleniyor nedır senden cektığım be dıyerek. Adamcağız meğer ne kadar dolmuş taşmış. Ben görüntüye daha fazla dayanamadım arkamı döndüm. Sesler bağırtılar kesıldığınde baktım Alıyı kovana sığdırmıs. Kapaklar kapalı. Cemil ustada ne olacak alın goturun bunu bırakmayın burda dedı. Kovanla bırlıkte evıne bıraktık. Yenge Alinin bu şekli çok ıyı olmuş allah razı olsun dedı. Bunu artık ınvert şurupla beslerım dedı. Bakalım ne yapacak bizimki. Petek örsünde bu kış günü görün:)

Bu arada Vecdi abi anladığım kadarıyla benim gecen sene çıtaya tel takarken ve çakarkenki halime acımış olacakki bana birde çıta çakma aparatı yollamış. Gerçekten çok ıyı duzenlenmış bir aparat. Bu sene çıtalar benden korksun. Bu gün bu arılarla uğraşmasam bunca dostluğu nasıl kazanırdım diye düşündüm. İyiki arılarla ilgileniyorum. Yarında Pınarhisara Aliosman Çalıkın karakovanı yollayacağım.

Karakovan ve aparatı yapan marangoz ustamızda kaşesini basmış kovanlara yayınlamak lazım dedim kendimce olurya isteyen olur.


9 yorum:

Unknown dedi ki...

doktorum hem kara kovanın hemde çıta çakma aparatın hayırlı uğurlu olsun artık kara kovana ben isim vermiyom şu an gündemde olan geminin ismini verdiğimde demet ablamız kıskanmıştı inşallah bunun ismini vermeye ona müsade edersin va durun ya bakan bize lazım kovana felan koymayın bu akşam erken kaçma sebebi belli oldu meğersem kovanda imiş.

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi o şimdi petek örüyo:)

yalovalı arıcı dedi ki...

ya doktor abi akşam akşam güldürdün beniya Allahta seni güldürsün.ali abiyi kovana paketlediniz demek :-) yengede invert şurubu verecekmiş ali abide petek örecekmiş:-)
Allah muhabbetinizi bozmasın
Hediyelerin hayırlı olsun içi arı ile sonrada ballarla dolsun...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi sağolasın en sonunda hacı abiyle hallettik onu:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi iyiki iki tahta istedik yani.
Bir güdümsüzlük var,kutular kuduz gibi malzeme yediler,nazar degdi heralde malzemelerin bereketi kaçtı::))

Ayrıca karakovanda işiçi arılar beni tutmadılar,kış günü erkek arının ne işi var diye gece kapı dışarı ettiler.

Birde dostluk üzerine bişiler yazmışın, orası güzel olmuş abi.Dostlara bakın beni ne hale getirdiler::)))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Muhteşem bey bu kovan seyisinde belki buralarda hijyen konusu gündeme gelir bizim sepetler malüm neyle sıvalı böylece buradaki arkadaşlarda bunu örnek alır da yanlıştan vaz gecip sayende bir degişim yaşanır. gönlünde bulunmam bile sevginin dostlugunun göstergesi sag ol, var ol teşekkürler

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi hacı ve benim gibi dostların varken senin sırtın yere gelmez niye dersen o kovanda zeminle seenin sırtın arasında 5x5 lık ayak tahtaları var:) Aliosman abi Vecdi abi bu kovanları bize hediye olarak yaptırıp göndermekle dostluğun en temiz örneğini sundu sağolsun.

hakan dedi ki...

Karakovanınız hayırlı olsun,

bu kovanı gerçekten çok beğendim, bu yaz sizdeki neticesini görüp 2 tane de ben sipariş vereceğim.

En çok merak ettiğim bu karakovanın arılara küçük gelip gelmeyeceği?

Acaba yapıldığı yerde bu karakovan kullanılıyor mu yoksa özel sipariş olarak mı yapıldı?

muhteşem turunç dedi ki...

Sayın Deniz akvaryumu http://vecdikucukyilmaz.blogspot.com/ bu site bize bu karakovanı hediye eden Vecdi abimizin sitesi. Buraya mail atarsanız gerekli bilgileri edinirsiniz.