14 Ocak 2009 Çarşamba

Bu sene yazın arkadaşım Dr. Cüneyt Erişen görevi gereği gittiği Şilede içi boşalmış bir kütük bulduğunu söylemek gafletinde bulunmuştu. Yazdan bu yana tabir yerindeyse başının etini yedim. Sonunda bu hafta sonu kütüğü getirdi.













Kestane ağacı olduğunu tahmin ettiğimiz bu ağaç iki günde ve yaklaşık 4-5 saatlik bir çalışmayla kaba olarak temizlendi. Boru gibi çok düz olmaması nedeniyle duvarların fazla incelmemesine özen gösterildi.














Ağacın lifleri boyuna çalışıldığı için işlemek olukca kolay oldu. Burada iskarpela kullandım. Daha sonrada ucu kıvrık bir başka iskarpelayı rende olarak kullandım.

















Artık içi kaba ve peşinden ince zımpara ile temizlenecek. Önüne ve arkasına kapak takılacak. Bu kapakların her ikisi de açılabilir şekilde dizayn edilecek. Zira bu karakovanı her sene farklı yönden çalıştırmayı düşünüyorum. Buradaki amaç içindeki peteklerin sürekli olarak yenilenmesi.

11 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi,yeni bir kütüğün daha oldu gözün aydın::))

Yalnız bahara gelecek bir sana birde bana.Ayrıca seninkinin yanında birde çıta çakma kalıbı var.

Adımız şimdide kütükçüye çıkacak::)))

muhteşem turunç dedi ki...

Çıkmamışmıydıki:))

mahmudiyearicilik dedi ki...

Güzel olmuş hayırlı olsun.Baharda arılandırılmış şekli ile görmek dileği ile

SAYGILAR

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi uğraşmana saygı duyarak sana o kütüğün bir arı kolonisi için yeterli çapta olmadığını söylelebilirim orda arı gelişimini tamamlama imkanı bulmadan kütük bir anda dolacak vede kaçınılmaz bir biçimde oğula meyil olacak ;yani senin anlıyacan kabına sığmaz,saygılaramla.(bu yorumu kara kovan kültürüyle yetişmiş bir arıcı olarak yaptım.)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi yapacağın Kütük kovanın hayırlı olur inşallah.
Selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Bünyamin ve Mehmet abi iyi dilekleriniz için teşekkürler. Salih abi bunda amacım arılıkta bir nostalji köşesi oluşturmak. Geçen sene Trakyalı Şenol kardeşim bir adet sepet hediye etmişti. Ali Türkten duyduğuma göre bir karakovan daha gelecekmiş bahara buda hikayesini anlattığım şekilde geldi eh hayalimdeki köşe arılıkta olsun da bakarız çaresine bellimi olur sen çektiğim çileleri görüp dayanamazsın belki oğul problemi yaşamayacağım bir kütük ayarlarsın dimi ama:))

Unknown dedi ki...

Doktor abi gereği yapılacaktır merak etme sen::))

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

antik bir kovan bende seviyorum aslında hayırlı olsun içi bal dolsun doktor bey

Şükrü KOCA dedi ki...

Abi sizler bizi de karakovana özendiriyorsunuz. Bizim arkadaşlar bize kütük hediye etmiyorlar. Ben ne yapayım Oturup ağlayayım mı?

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi sadece sabah kahvemi içerken seyirlik olsun birde tadımlık bal versin yeter. Hocam daha öncede dedim sen arkadaşlarına karşı uslubunu değiştir:)

hakan dedi ki...

Karakovan hayırlı olsun,bu karakovanın en yakın takipçisi olacağım :)

Salih arıcının dediği gibi acaba devamlı oğula gitme durumu olacak mı? Oğula gitmesi nasıl önlenecek?

Sağlıcakla