8 Ocak 2009 Perşembe

Arılara uygun iğne (enjektör) imalatı....

Biliyorsunuz balkondaki gemiye şimdiye kadar kestane balı ile besleme yapıyordum. Ama havalar soğudu bunlar salkıma girdiler verilen balı kısa sürede alamaz oldular. En son olarakda bal geminin ağzından dışarı aktı. Bizde ustanın diline düştük . Bende donmuş ayçiçeği balı ile beslemeye karar verdim. Ama bunu asetat üzerinden vermek zor. Asetatı kaldırsam şişlenecez. Kış günü balkonda maske eldiven felan giysek olmayacak:) Önce hanımın pasta süsleme işinde kullandığı aleti kullanayım dedim olmadı zira biraz bal uctan ileri gidiyorsa bir o kadarda pistondan geri kaçıyordu.Kestane balı veya invert şurubu verırken kullandığım 20 ml litrelik enjektörün ağzı küçük olduğundan bununlada donmuş balı gemi içine sıkmak zor olacaktı. Bende bu enjektörün ağzını büyütmeye karar verdim. Önce ağız kısmını kestim ve deliği büyüttüm.

İğnenin muhafazası için üretilmiş olan plastik boruyuda buraya sıcak plastik yapıştırıcı ile yapıştırarak monte ettim.


Enjektörün pistonunu çıkarıp donmuş balı arka kısımdan çay kaşığı ve biraz parmak maharetiyle enjektöre doldurdum. Pistonu geri taktım.


Asetatı hafif aralayıp balı çıta üstlerine gelecek şekilde dağıtarak içeri sıktım. Önlerine yem konmuş kuzular gibi balın başına üşüştüler:))





5 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi çocuk besler gibi besliyorsun maşallah tayfaları.Yaza bir numaralı kovan olur bunlar inşallah.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ya ille doktorlugu gösteriyorsun ilede enjöktör kullanma şu aleti tırsıyoruz sonra , Ama bu iş iyice sardı bu gemi batmaz yazada ensüper arı bu olacak gibi bence bal tenekelerini ikileyelim hazır olsun

muhteşem turunç dedi ki...

Saim ve Ali Osman abiler böyle uluorta konuşmayın Ali duyacak ondan sonrada bana yapmadığını bırakmıyacak:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, ben senin gibi güdümsüzmüyüm, bastığın yerde maşallah ot bitmiyor.

Şu düştüğüm hallere bak, hepsi senin yüzünden::(((

Adsız dedi ki...

50 cc enjektör kuulanabilirsin