7 Haziran 2010 Pazartesi

Ohhh be işler yoluna girdi:/

Eveet bu cuma öğlen saatlerinde arılıktaydım. Hafta sonu yağmurlu olacağını düşünerek yaktım körüğü. İşe moral düzeltici bir gözlemle başladım. Kontroller bittiğinde ise standart kovanlarımda oğula meyleden ve anasız kovan olmadığını görmek bana ohhh be dedirtti. Bizimki benle dalga geçiyo neymiş ben hobici olmuşum. Bak gel sende ol öyle gecenin beşlerine kadar ıslanıp uğraşma bul kendine bir ..... arıcı, ver arıları ona, sonrası.......? şimdi demiyim uyanır muyanır.:/
Benim balkon safı keyifli geçen hafta kestiğim memenin yerine yenisi yapılmamış.

Buda geçen haftalarda birleştirdiğim kovanım. On çıtada sıkışık halde. Yavrulu çerçeve durumları göz önüne alınarak kat attım.


Geçen sene iş yerimde kışlayan kutuya kat atmışdım. Onu yazlığa getirip kaderine terk ettim.
Oda cuma günü oğul verdi. Yav dedim bu kadar arı nerenden çıkdı. Bende onu su kovasıyla aldım:) Geçen sefer karakovana bir avuç arı silkelemişdim bu seferde ruşete bir kova arı döktüm:)


Bu aldığım oğul yaklaşık iki çerçeve kadar arısı olan bir oğul. Elimde de bir bölmem daha var yaklaşık üç çerçeve arılı dururmuyum birleştirdim ikisini.


Cumartesi gecesi iki katlı ruşette bir gece bekleyen iki koloni 10 çıtalı bir kovana alındı. Koloninin biri bir yana diğeri bir yana kondu. Pazar günü ise fazla çıtalar alınıp iki koloni birbirine yanaştırıldı. Arılarda kırma olmadı. Yaklaşık beş çıtalı bir kolonim oldu. Aşağıdaki film montajında bazı bölümler hızlandırılmış mod da oynatılarak montaj yapılmışdır. Bizimki soracak abi nasıl yapdın diye alacağı cevap ise şu diplomayı bir görelim:/

Pazar günü hava serin, kapalı aldım tırpanı arılık kısmının otlarını biçiyorum. Baktım sepet kovanın önünde bir kümelenme var dedim ne var bunların elinde yakdım körüğü. Bir şeyde yokmuş ama el demirine karşı popolarını kaldırıp iğnelerini gösteriyormuş gibiydiler. Bende başladım oynamaya ve kaydetmeye. Hatta bir tanesi korkak çıkdı hem iğne gösteriyor hemde sepete doğru kaçıyordu. İçeriye sanki "abiiii yetiiiiş" diye seslendiki bir aslan parçası bir fırladı ve çullandı demire:)

4 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muheteşem Abi.

Helal sana be.Verdin kuzuları çobana ,bıraktın kendine oyalanmak için üç beş arı keyifte sende.Yakışır beee.

Bende senin gibi bir çobanmı ayarlasam ne diyorsun.Fakat birde tehlike söz konusu.Senin kuzuları otlakta kurt kapabilir:)

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi ne güzel oh çekmişin be, sanki arılarını Şile'ye kestane balına götürmüşün birde yerleştirip geri dönmüş gibi bir halin var:::))

Fakat birinci prafrafta bir sürü noktalı yerler var onu çözemedim.
Her şey gönlünce olsun, kal sağlıcakla.

murat (erkan) dedi ki...

muhteşem abi saygılar ,ali abi ile yazışmalarınıza bakıyorum da abi siz gerçekten birbirnizi çok seviyorsunuz allah ayırmasın saglıcakla kalın abi balınız bol neşeniz daim olsun .

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bende senin gibi ayarlasammı bir tane demişinde benimkini ayartayım demede ben bilmem artık:)

Ali abi bak orada beş adet nekta var "aslan" anlamına geliyor:/

Erkan kardeşim sevgimi dedin:( heee evet sevgi bu işte nerdeyse bir kaşık suda boğacaz birbirimizi:) kal sağlıcakla..