30 Kasım 2009 Pazartesi

Bütün arıcılar toplandık toplandık....

Bu gün Beykozda Saim Gürel in misafiriydik. Ben biraz kazmalıkdan (adresi bulamadım) birazda trafikden dolayı geç gittim yemek yemişlerdi. Hemen sordum Ali Türk ne kadar yedi diye. Nimet abi dürüstlüğüyle nam salmış biri olarak o söylesin dediler ve tartışma başladı. Alinin ne dediği diğerlerinin inanıp inanmadığı görüntülerden anlaşılıyor:)
Başak Şehirden Salih abimiz ve kayın biraderi Kemal abimizde benden kısa süre sonra geldiler ve sofraya oturdular. Zaten yenecek bi şey kalmamış Asım abimiz yandan sofraya yanaşıyorduki Kemal abimizin sesi duyuldu:)
-dur daaa zaten bi şey pirakmamişun ayuptuuur:))))


Neyseki olay yatıştırıldı ve Nimet abinin bir akrabasının (dedi kim olduğunu ama gelde hatırla) yaptığı ıhlamur ağacından ortası straforlu kovanı inceledik.

Taşımacı arıcılıkda musluk düzeni de güzel düşünülmüş.

Yemek faslından sonra Saim Gürelin arılığına geçtik. Güneş görenler iyi çalışıyor ama gölgede kalanlar yatıyordu.

Aziz Mumcu benden gördü ya maskesiz arı açmayı herkese ders verdi:) İzleyenlerde önden arkaya doğru az tırsıkdan çok tırsığa doğru dizildiler.

Akbaba köyünde arılar kış moduna girmişler. Yavruyu kesmişler.

Anlamadığım bir konuda Saim Gürel hep arkadaki BJK pankartı önünde duruyordu. Ali bir ara abi bu ne dedi dedim "3":)

Saim abi abi geçen habere yorum atıp gelde benim arıları aç demişti ya arılarını acayip tutdum bir kaç kez kafadan şişlediler:) Bizim ustanın da ayağına sıkmışlar:)

Aşağıdaki sarışın kıvırcık ise bana bayağı ilgi gösterdi kız babasıyım ya yemezler anam dedim. Maşallah babasının kucağından inmedi.

Ama çok güzel ve keyifli bir gündü. Günün sonunda anı fotoğrafı da çektirdik. Bayağı enerji depolamış olarak haftaya başlayacam...


9 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,Allah muhabbetizi artırsın.Size ve ustaya geçmiş olsun der,Saim abi karar vermiş gelecek sene arıları daha iyi davranır.Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Yetişebilseydim bende senin gibi sofra dibine gelecektim.Yemek bahane dostlar şahane idi fakat nasib olmadı.Yetişemedik.

Kovan ilgimi çekti.Arasına strafor konulmuş iki tahta plakadan mı oluşuyor.Ve en önemlisi de hiç kış şartlarında denenmiş mi ?

SLM Ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sağolasın ama ben şişlenenlerden değilim arıların sahibi ve bizim usta:)
Yusuf abi evet arada strafor ve iki tahta plakadan oluşuyor. Kış şartlarında denenmişmi sormadım ama imalatcı karadenizli daha ne diyeyim:)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abicim,
Benim arılara nasihat vermiştim, sakın gelen misafirlere nazik davranın diye kibarlıklarından size dokunmadılar. Sahiplerini tanıyorlar ama,
Selamlarımla,

muhteşem turunç dedi ki...

Saim abi tamam seni tanıdılarda Bizimkinide arada senle karıştırmışlar:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bir rahat dur be. Ben sana bu güne kadar hiç sataşıp yiyip içtigine karıştım mı. Maşallah bir sana birde bana baksınlar, ne bulursan götürüyorsun, az ye diyoruz tersinden alyıp silip süpürmen hayra alamet degil.
Ben ne yiyecegimki, zaten sen olmadınmı bogazımdan geçiyormu. Birde yazının bir yerinde üç neydi pek anlayamadım.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi o anlamadığın 3-1 idi:)

Trakya dedi ki...

Abi afiyet olsun belliki çok güzel geçmiş böyle toplantıların İNŞALLAH devam etmesini dilerim hem arıcıların kaynaşması açısından hem bilgi alış veriş açısından önemli olduğunu düşünüyorum selamlar saygılar duyumlarıma göre dağdan bir kartal kanaryanın üç kanadını yolmuş]]]kolay gelsin.

arslandemir54 dedi ki...

http://aricisam.blogcu.com/arici-videolari/2687370 sitesinde genel arıcılık videosunu izlediniz mi? eğer izlemediyseniz izleyin lütfen. Bizim kovanlarla oradakiler ve kovan tabanları dikkatimi çekti de..Saygılarımla. hocam