23 Haziran 2008 Pazartesi

Arkadaşlar Hafta sonuna kadar bekleyeceğim !....

Bu gün Murat Çakırla konuşuyoruz bazı ırklarda ana arı fremonu fazla bazı ırklarda az olurmuş. Bu fazlalık veya azlık arılarda rahatsızlığa neden olup anayı kesmelerine sebep olurmuş. Ben geçen sene hafta sonları gidebildiğim için yeni anayı kafeste pazar günü verir bir hafta sonra cumartesi kafesi açardım diyor. Kafeste bir hafta beklemesinin ne sakıncası olabilir beslerler diyor. doğrusu bende anasız kutuları birleştirirken bir hafta tel örgülü tutup sonra açmıştım hiç birbirlerini kesmemişlerdi tek bir tane bile kovan önüne ölü atılmamıştı. Bu nedenle alman kızları bir hafta boyu kafeste tutup cumartesi salmayı düşünüyorum. Ne meşakkatlerle geldiler riske girmemek lazım. Zaten pazar günü bir tanesinde meme başlangıcı vardı kestim birde yer değiştirdim eski yere bir ruşet koydum ki tarlacılar orada kalsınlar, iyice mecbur bırakacam onları kabul etmekten başka çareleri kalmasın ineklerin:)

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi bence hafta sonunu bekleme git gel.Hafta sonuna bal sagımı var kayış atmak yok,böyle haberlerle falan beni atlatamazsın.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bahçede adam boyu ot var arılardan ihmal ettik bahçe elden çıkacak nerdeyse, birde bu frolaynlar varken bal sağımı işi kayış atar anlayacağın:) dur bakalım hayırlısı