18 Kasım 2012 Pazar

Propolis ekstraktı yapıp tüketelimmi.

 Önceleri kitaplar ve arıcı sohbetlerinden arıların cam macunu, asfalt vs yumuşak ve tıkaç olabilecek malzemeleri propolis olarak kovana taşıdıklarını duyardım. Ancak gözümle görmemiştim. Görüntüleyememiştim.
Aşağıda size arıcı arkadaşım Ali Türk  ün bir boya fabrikasının yakınında bulunan arılarından alınmış bir fotoğraf sunuyorum. Bakın çıta üzerindeki yeşil fosforlu propolislere....:( Arılar ne güzel fabrikadaki boyaları taşımışlar. Bunun başka renkte olanlarının fotoğrafları da Ali de var.  Şimdi soruyorum kaçımızın arıları yerleşim yerleri (asfalt yol) ve sanayi bölgelerinin (kimyasallar) dışında. Arkadaşlar gördüğünüz gibi arı; macun, tıkaç olabilecek her şeyi kovana taşıyıp bizim propolis olarak adlandırdığımız malzeme niyetine kullanabiliyor. Üreticiler bizim propolisimiz doğal ortamda sanayiden asfalttan vs kimyasal malzemeden uzaktaki kovanlardan elde ediliyor diyebilirler. Sadece bu görüntülerden kaynaklı olarak ben artık propolis kullanmıyorum. Sizler kullanabilirsiniz.  Herkesin sorumluluğu kendinde.


İki ay kadar önce 45 yaşında olan kız kardeşim enfeksioz hepatit oldu. Yaşının ileri olması nedeniyle çok korktuk. Allah korusun karaciğer nakline gidebilirdi. Bu olayın tek bir sebebi vardı oda kardeşimin yediği yada içtiği herhangi bir gıdada hepatit A virüsünün bulaşık olmasıydı. O gıdayı kardeşime sunan kişi, cahilliği sonucu hijyen kurallarına uygun yıkama işlemi uygulamayarak  onun malesef canına kast etmişti. Allah yardım etti de kurtardık.

Bu propolis konusunda ise buna benzer etkiler yıllar sonra ortaya çıkacak ve sizlerde yok canııım bizden değildir diyerek rahat uyuyacaksınız.

Fıransada yaşayan bir dr kardeşimizde diyorki ben arıların propolis olarak kimyasalları taşıdığını duymadım bu konuda bir yayın varsa görmek isterim. Buyur kardeşim sana yayın...Güle güle kullan.


 Üç dört aydır gıda üretimi ile uğraşan bir firmada çalışıyorum. Orada hijyen, ilk yardım eğitimi veriyorum. Arada sohbet esnasında diyorumki biz gıdanın işlenip sunulması aşamasındayız. Burda hijyen konusunda çırpınıp duruyoruz. Ama aldığımız ham gıdanın üretildiği tarımsal alan sadece arıcılık cephesinden bakarak gördüğüm kadarıyla bu konular rezalet durumda:) biz naparsak yapalım bir yerde boşa kürek çekiyoruz:(




4 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,çok güzel ve saglıklı bir paylaşım olmuş.Propolis her mikroba karşı etkili olsaydı,arılarımız hiç hastalanmayacaktı.En çok propolis toplayan arılar en çok dirençli olacaktı.Propois ekstrecileri üzüebiir,ama hakımızın bilğilenmesi gerekir.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem Abi yeşil propolisli resimin başka renklerinde var arşivimde:)
Teknik dierktörlük ve doktorluk haricinde birde her ferdimiz ülke yönetiminde uzmanın beya:)
Sağlıklı mutlu propolisli günler dilerim

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Aktarlar'a gittiğinde ,eline neyi alırsan al,tezgahtar başlar saymaya....mideden girer,bağırsaktan geçer,kalp'e kadar ulaşır.Velhasılı mucize ilacımızın yaramadığı hiçbir hastalık yoktur.

Tabii ki bitkisel ilaçların yaradığı rahatsızlıklar vardır ama sorun şu ki herşeye yaramıyordur.Satıcı için tek amaç vardır o da ürününü bir şekilde paraya çevirmek.

Bu kural ne yazık ki her yerde aynı.

Tüketici uyanık olacak ve ne yediğini bilecek.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi teşekkürler. Dediğn çok doğru. Abi kim üzülürse üzülsün önemli olan insanların doğruları görmesi. Sağlıcakla kal.

Ali abi farklı renkteki çıtaları da sen paylaş ba:) yayın isteyenler görsünler. Ülke yönetimi deyince ah be ben başbakan olacam varya:) sağlıcakla kal abi.

Yusuf abi malesef yediklerimiz konusunda güven içinde yaşamıyoruz. Uyanık olacaz evet aptallar napacak:( allah yardımıcımız olsun. Sağlıcakla kal abi.