2 Ocak 2011 Pazar

2011 yılının ilk çalışmaları....

Yeni yılın ilk sabahı kahvaltıdan sonra ver elini arılık. Hava güzel tek tük arı uçuyor okadar. İlk iş geçen hafta yaptığım oksalık asıt uygulamasının sonuclarını görmek oldu. Bir haftada çekmecelere düşen varroa miktarı aşağıda. İnsan bunları görmeyince yaptığı mücadelenin işe yarayıp yaramadığını fark edemiyor. Bundan dolayıda hep bir soru işareti kalıyor akıllarda. Tel altlıklı kovanların bir iyi tarafı da bu oldu.

Bir başka kovanın çekmeceside buydu.

Pazar sabahı erken saatler aşağılarda tarlalara düşen kırağı ayrı bir güzellik sergiliyordu.

Sanki kar çiselemiş...

Hava güzel, rüzgarsız ve sıcaklık 10 derece civarları bahçemdeki ağaçlarıma bakırlı ilaçlama ve elma iç kurduna karşı ilaçlama yaptım.
Aslında hep bahçeyle uğrastım. Çiçekli alanları düzenledim bu sene bakım sürelerini minumum olacak şekilde düzenlemeler yaptım. Bakalım nasıl olacak.







6 yorum:

Mustafa Yılmaz dedi ki...

abi bu bakımları yapma bu bakım faydadan çok zarar verir şu anda avucunu oguşturanların sesini duyargibiyim. afiyetle yeme nasipiyle selamlar saygılar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abim kendini böyle çalışıp harap etme biz ne günler için varız.

Abi oksalik asit damlatmanın etkisi bir kaç gün sürüyor, ben dün yaptım bu gün çok az varroa düştü. Senin geçen hafta paylaşımda daha az varroa vardı demekki sonradanda düşmeye devam ediyor.
Kal sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,tel tabanlı altlık arıcılıkta kanaatimce devir açtı.Eskiden varroa ilacı yapardık.İlaç yaptık diye kendimi kandırırmışım.İlacın etkisini göremezdik.Taban temizliği arıyı rahatsız ederdi.Yeni nesil kovanlarda asitleri kullanma şansımızda dogdu.Paylaşımların için teşekkürler.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Mustafa abi bahsettiğin adam bu sene benim oralara gelemez işleri ona göre ayarlıyorum merak etme:/)Sağlıcakla kal..

Ali abi biliyordum yardıma gelmeyi teklif edeceğini, zor işleri ben hallettim bir tek bahçenin bellenmesi kaldı:( haftaya beklıyorum:=) Evet abi oksalikin etkisi hakikaten zaman içinde daha belirgin olarak görülüyor.Sağlıcakla kal...

Vecdi abi gerçekten öyle.İlaçlama yaptık derdik ama etkiliolup olmadığı belli değildi bu altlıklara görerek karar veriyoruz..Sağlıcakla kal abi..

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Muhteşem Abi,
Bakırlı ilaç dediğin herhalde bordo bulamacı(göztaşı+kireç eriyiği);"ağaçların sigortası" diyorlar burada,ilkbahar ve sonbaharda ağaçlara mutlaka uygulanmalı.Tüm dostlara da tavsiye edelim,kimyasal ilaçları mümkün mertebe kullanmayalım.
Saygı ve selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Tuncay abi evet bordo bulamacı uyguladım:) uyarın için teşekkürler.