1 Kasım 2010 Pazartesi

Bu haftayı fırtınanın yaptıklarını tamirle geçirdik.

Geçtiğimiz hafta çarşamba ve perşembe günkü fırtına benim oralarda ortalığı birbirine katmış. Çatılar uçmuş ağaçlar devrilmiş. Benim evin yol üzerinde bulunan komşumla gölgesinde oturduğum iğde ağacı da bu hava muhalefetinden nasibini almış devrilmiş. 20 cm çapında gövdeli bir ağaçtır. Gittiğimde komşular makara kurmuşlar elektrik direğine bağlamışlar çekmeye çalışıyorlar. Ama kıpırdamıyor bile. Dedim arabaya bağlarsak çekeriz ama kimse arabasına kıyamıyor. Hurdacıya söylemişler kamyonetle çekmemiş:/( bir ara baktım biri testereyi aldı geliyor; ne o abi dememle kesecem dedi:/( dedim dur be yav ve arkasından benim arabanın arkasında bulunan ve araba çekmek amaçlı oraya monte edilmiş halkaya ipi bağladım ipin diğer ucunuda ağaca 2 dakıkada ağaç dimdik:/) sonrada ağacın üst dallarını ana gövdeden 1 metre üstünden budadık. Yere sağlam bir çelik çakılıp gene çelik bir tellede oraya bağlandı.

Benim bahçede de iki adet leylandi selvisi de yatmış ama onlar kolayca el maharetiyle yerinden kaldırılıp bağlandılar. Bunun dışında şükür hasar yok.

Şunun şurasında bahara ne kaldı? fabrikaya yeni kasalar gelmiş:/) 2,5 cm kalınlıkda tahtalar var ve genişlikleri 17 cm hemen arabanın arkasında yazlığa götürüldü. Bu hafta sonu ikisi monte edilmiş olmak üzere altı tane yarım ballık hazır hale getirildi. Benim bu sene bahara kadar dört tane daha yarım ballık ve beş tane standart ballık yapmam lazım. Çıtalarımda hazır sayılır bir tek alt çıtalarımın kesilmesi işi kaldı.

Etrafda yabani hardal çiçeklenmiş gene. Buda arılarıma polen kaynağı olarak hizmet etmekde.


5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bak kendi ağzınla diyorsun, sonra demedim deme. Gölgesinde oturduğun ağaç bile iflah etmeyip devriliyor, ben zaten senin için bastıgın yerde ot bitmiyor demiştim.,::))


Bahar konusunda haklısın, senin gibi yüzlerce kovanı olan, vede mallele ........ gibi gezen birisi, baharda kat ve çıtaları yetiştiremeyebilir aman acele et::)))
Hatta geç bile kaldın be.

Yarabbi ne virirsen hayırlısını vir, belaya kaldık.
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Yeşilin kıymetini bilen birisi olarak büyük bir iş yaptın diyebilirim.

Şu kovan çakma işini de diyorum,birisine paslasan.Yoruyordur seni şimdi:)

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,biz daha kışı görmedik,sen ballıkları yapmaya başladın.Birinciliği kimseye kaptırmayacaksın.İgde agacını kurtarmışsın.Dallar gelişince o yine yatar abi.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi sen ne diyon be ağaç beni gördü saygıdan ayağa kalktı be:)ben gelene kadar kimse onu yerden kaldıramamış. Sen yat ve gez daha nasılsa baharda benden takviye alacan hayalini kuruyosun ama bu sene yok haberin olsun:)ayrıca hobiciler ciddi arıcılardır her şeyi zamanında yaparlar:)

Yusuf abi bir hacıda ben bulabilsem bak görecen sırt üstü nasıl yatılır:)

Vecdi abi valla kimseye demediydim ama ağacı kaldırdıktan sonra eğilip kulağına gerekenleri fısıldadım artık sıkıyosa yatsın:)

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam geçmiş olsun poyraz hertarafta etkili olmuş,can kaybı olmaması sevindirici,hoşca kalın