29 Temmuz 2010 Perşembe

Yerli malı herkes, onu kullanmalı:)

Bir hafta önce Ali, Sadrettin abi ve ben Seyithan abinin arılıkda çalışıyoruz; elimde tanesini yaklaşık olarak 7 liraya yurt dışından zar zor getirdiğimiz aşağıdaki resimde görülen uçlardan var, birini kırdım sinirim tepeme yaklaştı, ikinciyi elime aldım ve anında onu da kırdım. Arkadan Sadrettin abinin Ali beeeey gel gel dediğini duyunca enjektörü bırakdım ama sinirim tepemden çıktı:(

Pazartesi günü gittim araştırdım taraştırdım vee sonunda aşağıda görülen uçdan yaptım hemde çok basit bir şekilde. Bu uçların 100 tanesi 6 lira:/) evet evet inanmayacaksınız ama fiatı bu.
Dün akşam Ali aradı konuşuyoruz ona anlatıyorum oda bana anlatıyor karşılıklı kahkahalar ve Sadrettin abi arıyor dedimdi abi o uçların tanesini 10 liradan veririm:) demezmi sana enjektör yaptım sen onu kaça alacan:/(
Bu gün Sadrettin abinin işyerine gittim. O uçları, ben enjektörü inceledim. Karşılıklı 10 tam puan verdik ve takas ettik:/)
Aşağıdaki resimde görülen enjektör hassas bir malzeme onunda orjinalini yurt dışından acayip bir paraya getirttik ama artık Sadrettin abimiz yapıyor.

Bu malzemeleri kullanan insanlar ülkemizde var biliyoruz. Ama hiçmi hiç yayınlamıyorlar yaptıklarını. Bu konularda internetteki tüm bilgi yayınları malesef yabancılara ait ama bu böyle sürmeyecek kısa bir süre sonra yapılanlar, nasıl yapıldığı ve nasıl yerli malzeme kullanılabildiği ile ilgili yerli bilgi artık sanalda dolaşacak..... Nasıl ana arı üretimi ile ilgili yerli arıcılara ait bilgiler artık bol bol varsa bundan sonra o yayın yapmayanlar da elleri mahkum yapacaklar...

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi yaptığımız işler Türkiye'de daha önce yapılmış işler değildir.
İlk suni dölleme cihazını yaptık, şırıngasını dışardan getirttik, peşinden şırınga yapıldı, fakat uç konusunun bu kadar olacağını hiç düşünmemiştim, demek ki kazmalık bazen işe yarıyor. Sen o akşam iki uç kırmasaydın belki de bu uç konusunda dışa bağımlılığımız devam edecekti.

Bizim için bunlar kendilerini öne çıkartıyor diye çamur yapıp suyu bulandırmaya çalışanlar hala yerlerinde saymaya devam ediyorlar, onlara sürünün çapsızlar diyorum.
Yerinde saymakla zaten geri planda kalmayı hak ediyorsunuz::))

Biz nerden nerelere geldik, tabi ekibin görünen ve görünmeyenleri var, onları da yeri geldiğinde yerine koyacağız.
Maalesef ülkemizdeki bu konudaki bilim adamlarımız dünya arıcılığının gerisinde de kalmışlardır, bunu açık açık görmekteyiz.
Kal sağlıcakla.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abim benim be!

Adın gibi Muhteşemsin de şaka ile karışık "kazma" diye lafı yine geçirmiş birileri,eline sağlık abi

Sadrettin abiye de buradan teşekkür ediyorum ustalığını konuşturmuş yine...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi çapsızlar demişinde bırak onları asıl şu kazmalık konusuna takıldım bak Ali Şekerli abide aynı noktayı dile getirmiş abi bu gün bir kazma 9 bilemedin 10 liradır ama sana ne kadar para kazandırdı kıymetimizi billl:) Şekerli abim benim sanada saygılar..Biz kalbimizin temizliği ile hiç bir şeyi saklamayışımızla hoş görülü oluşumuzla nerden nereye geldik...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,insanlar zor durumda iken daha iyi araştırmacı oluyor.Kötü komşu adamı mal sahibi yapar.Abi lastik çizme yeni yapıldığı zamanda,çay kenarında tek bir çizme buluyorlar,herkes birşeye benzetiyor,içlerinden biride diyorki olsa olsa bu kazma kılıfıdır,diyor,saglıcakla kalın.