26 Temmuz 2010 Pazartesi

Hava çok sıcakdı çooooook:)

Bu hafta sonu hava oldukça sıcakdı. Nektar gelmeye devam etsede sarıca arıların tacizi devam ediyordu. Çektiğim çıtaya 3-4 tane sarıca birden dalıyorlardı. Bende muslukları bayağı daralttım. Tel altlıklı kovanlarda musluk daraltmanın sınırı yok tabi...





Ayçiçekleri sönmeye başlamış. Yani artık sezonun sonu geldi demekdir.


Bu sıcakda birde bizim ustanın arıları kontrole gidiyorum. Altta şort üstte tişort arı açıyorum yüz maskesi bile bunaltıyor insanı o kadarki sıcak. Arıları binasının dibine koyduğumuz çiftlik sahipleriyle de bayağı sohbet ettik adamın da adı Ali:) bizimki yayınlarsa filmleri görürüsünüz konuşmalarımızı:) Allah her şeyin hayırlısını versin...



Ustanın arılıkda yeterince bunalınca bizim arıları açmak bayağı zorlaştı. Bende tişortü ve maskeyi attım. Bizimki geçenlerde atlet ve pantolonla arı açıyordu bakalık napacak bu görüntüleri izleyince :) kahrından bir şey olmasa adama bari:)





Sıcakda arı açma
Yükleyen mturunc. - Diğer hayvan videolarına göz atın.

11 yorum:

TUYSAL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
muhteşem turunç dedi ki...

Tahsin kardeşim senin bu yorumunu yayınlayıp yayınlamamak konusunda biraz tereddüt ettikden sonra yayınlamaya ve gerekli cevabı vermeye karar verdim

Burası benim bloğum ve ben böyle bir adamım işine gelirse beni okursun gelmezse okumazsın.

Bu benim yaptığım havanın sıcak olduğu bir zamanda benim öyle uysal arılarım varki ben böyle arı açıyorum demekdir. Zaten teknik arıcılık modern arıcılık dersi vermeyede ne yetkili nede niyetliyim.

Şimdi sana diyorumki senin ne hayat tecrüben, ne yaşın ve dahi nede tahsilin bana böyle yol göstermeye yetmez bu sözlerim senin gibi düşünenlere de cevap olsun diye yazılmıştır bilesin. Bundan sonra sana tavsiyem benim bloğumu okumaman ve bana yorum atmaman yönündedir.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi ustan seninle gurur duyuyor bilesin.
Çırak ustayı geçmeliki sanat ölmesin. Ben üstümdekileri çıkarmadımki çırak işi biraz daha ileri götürsün meslek ölmesin::))
İşide tam sınırında bırakmışın, ya slip mayoyla çalışsaydın ben ne yapardım::))

Bunalma konusunu saldırgan arıları olan açısından bir düşünsene, maske bile para etmemekte.

Arıcılık konusunda senin geldiğin yeri bir çok kişi hayal bile edemez, ilerde hobi olarak saf karniyol üreten bir doktor diyede anılacaksın.
Kal sağlıcakla, canıom abim benim.

Unknown dedi ki...

Sevgili Muhtesem Abi,
Gercekten havalar cok sicak ve maskeyle bu havada kovan acanlarin isi cok zor. Karniol Ariyla calismanin birak tadina biz varalim.
Selamlarimla,

bekir dedi ki...

selam abi tam benim catıda bakılacak arı
selamlar

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi o ne be ilerde anılacakmışım az kaldı be göreceksin bak nasıl anıldığımı:(

Saim abi evet gerçekden sakin arıyla çalışmak zevk..

Bekir abi senden haber bekliyorum sağımı yap ana yollayacam sana inşallah...

yunus dedi ki...

muhteşem abi mükemmelsin beee videonu en az 5 kere izledim abi gıpta ettim sana yakısır abi kimse seni kızdırmasın kal sağlıcakla yunus kantar

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Merhabalar!

Maskesiz arı açılırmı? Haddim olmayarak bu konuya ben de katkı yapmak istedim...

Aslında konuya şöyle bakmak lazım ; bir gösteriye gittiniz , adam kaplanların kafesine giriyor elindeki kamçı ile kaplanlara istediğini yaptırıyor veya bir başkası yılanlar ile istediği gibi oynuyor.

Acaba bu gördüklerini kaç kişi uygulamaya kalkar?

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,ben seni kimse geçemez demiştim 1 hafta önce.Dediğim yine çıktı.Abi video yu izleyince aklıma bir kaç hatıra geldi.Geçende birini forumda yazmıştım.Rahmetli yusuf dayının sen neyaparsan oda yapardı.Merak eden ordan bir defa daha okur.Benim tv rahmetli Vehbi KOÇ beyefendinin berberinden dinlediğim hatırasını sizlerle paylaşmak istedim.Vehbi bey her zaman gittiği berberine tıraş olmaya gidiyor,tıraş olurken sohbete başlıyorlar,o sıra bir genç geliyor onuda kalfası tıraş etmeye başlıyor,genç tıraş olduktan sonra kalfaya bir demet para veriyor,verdiği para Vehbi beyin dikkatini çekiyor,kalfaya soruyor ne kadar verdi.Kalfa sıkıla sıkıla diyorki,500.000 lira.Verdiği para tıraş parasının 100 katı.Elini hafifden dizine vuruyor,ustaya diyorki ben şimdi ne yapacağım.Gerisini usta anlatmadı,abi ben sana soruyorum,bundan sonraki arıcılar ne yapacak.Muhteşem abi,yaklaşık 3 senedir arıcı bloklarını izliyorum,senin inşaat eldivenleriyle arı vurmasın diye kullandığını hatırlıyorum.O zaman dan bu zamana ne kadar ilerlediğini biliyorum.Burdan birşey sormak istiyorum,Amerikada her sene arıcılar arasında arı sakalı yarışması yapılıyor.Bu yarışmada sakala kondurdukları arı herhalde nesli cinsi belli olmayan arılar değildir diye düşünüyorum.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yunus abi sağolasın.

Ali Şekerli abi o nasıl laf öyle haddim olmayarak demişin ben ademle adamı ayırt ederim abi sen bana her şeyi söyleyebilirsin..

Vecdi abi artık vehbi bey naaptıysa bizim ustada aynısını yapacak artık :)sağolasın yorumun için...Hakkımda dediklerin için.

Mesut BULUT 05052601954 dedi ki...

vaybe helal olsun işte bukadar lafla degil icraatla