27 Haziran 2010 Pazar

Ayçiçeği açmaya başlaaaaadııı.....Elinizi çabuk tutuuuuun demeedi demeyin..

Bu hafta yazlığa giderken yol boyunca ayçiçeklerini inceledim. Ay çiçekleri tamam gibi. Zaten nektar da gelmeye başlamış. Hayırlısı bakalım neler olacak. Ben üç hafta kadar arıların yanına gidemeyeceğim. Malum biraz da il dışına çıkıp farklı yerlerin havasını almam lazım. Bu nedenle benim ineklere yetecek kadar ham ve kabarmış petek takviyeleri yaptım. Zaten bu verdiklerimi doldururlarsa tam volelik orta olacak:)



















Bu hafta dolaşırken Ereğlide terzi Ahmet olarak bilinen arıcı abimizin yanına gittim. İstanbuldan biri karnıol arıdan bahsetmış. Diyorki kanola arıyı bitiriyor. Dedim benımkıler bitmedı hala ful yavrulu cıtalarım var. Şaşırdı. Bir adet karnıol f1 analı koloni verdim kendine denesin diye. Dedim olur olmaz adamlardan ana alma. Damızlık anası garantili guvenilir saf karnıol olan uretıcıden al dedım.

Bu arada benım karakovan bu halde hayırlısı bakalım:) Bizimkine duyurulur...

Eeee ne demişler etme bulma dunyası. Beni işletir, Nimet abimizi işletir. Bir seferde keni tomgaya basar. Muglada Nimet Çavuşoğluyla dalga geçmiş. Adres tarifi konusunda. Bakında karar verin kendisinin tarifine. Tekirdağda benim evi tarif ediyor:)

5 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

4.Katın kaçak büyükşehir duymasın:)Maşallah bu ne hız böyle.Aldıklarımı geri mi getirsem acaba:)

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav filimde bir anarmollik yokki, anormallik tarif ettiğim yeri bulanlarda. Bulduukları yeri tekrar soruyorlar, Allah her şeyin hayırlısını versin diye boşuna demiyorum ben. Bunlar inşallah benim elime düşeceklerdir.

Nimet abi bana Muğla milastaki köyü tarif ederken yoldaki ağaçtan sola dönün biz oradayız demişti, ben haritacıyım ve tepenin arkasındaki adresi bulduruyorum genede yaranamıyoruz. Hain domdomlar sizi.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bu kovanı Niğmet ve Saim abi gördüler üstten dumansız kapağı açtım. Dedim çıta çekelimmi yok tamam maşallah dediler kapadık:) Ben onları bırakıp aşağıya kasabaya inip geldim bu seferde abi dediler biz muslukdan baktık bu arı tek katta yani üstte çalışıyor:/ dedim canım abilerim açalım görün olurya:) açtık gördüler ve saim gürel fotoladı dedim yayınla:) üst katta çıtalar eksik Nimet abi doktorum tamamla bunun çıtalarını tatil dönüşü gol yeme diyordu:) Abi sana verdiğim arılar benim orada olsaydı hepsi şu anda dört katlıydı. Benim arılar bu sene kanolayla coştu. Senin orayla tek farkımız bu..

Yaaaa düşmez kalkmaz bir Allah.. Benim ustam nasıl olurmuş adam işletmek yaaa:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi ,sen gezerken karakovan ogul vermesin.Ustaya emanet etsen iyi olur.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi merak etme onu gitmeden yoluna koyacağım.