11 Mayıs 2010 Salı

Kendimi avutmak için....

Bu sene daha önce söylediğim gibi kendimi geçmem lazım. Bir tanede olsa saf ana üreteceğim. Yada saflığı tartışılsa da büyük olasılıkla saf olacak bir ana üreteceğim demiştim. İkinci olan şu an için gerçekleşti. Benim balkonun özelliklerinden birisi daha önce hani şu tuzaklar ilk gündeme geldiğinde 2007-2008 yıllarında ben balkona aklımca tuzak kurmuşdum. İçine ballı kabarmış çerçeve koyduğum bir kutuyu mayıs haziran süresince bekletmişdim. İki ay boyunca bırakın tuzağa oğul gelmesini tek bir bal arısı bile gelmemişdi. Geçen senede aylardan ağustos ayı olması lazım balkon fakirini getirmiştim. Bu arı balkonda ana değiştirmeye kalkmış fakat yeni ana ortadan yok olunca eşleşmeden dönemedi diye düşünmüşdüm. Halbuki getirdiğim kovanda erkek yoktu. İşte bu deneyim bende bu uygulamayla kendi erkekleri ile eşleşecek ana üretimi için benim balkonun biçilmiş kaftan olduğunu düşündürdü. Bu düşünceyle hatırlarsanız iki çerçeve yavrulu yumurtalı arılı bir ruşeti geçenlerde aldım geldim bizim balkona.

Yeni ana arımız gözden çıkdı ve eşleşip geldi...


Veee mutlu son bizimki ilk yumurtaları gözlere bırakmış. Şu anda kafamın bir bölümü rahatladı elimde saf olma olasılığı yüksek bir ana arım var. Şimdi insanlar hıh çevrede arı vardır ve erkekler bilmem kaç km çapında uçarlar bu nedenlede ana arının saf olamayacağını söyleyeceklerdir. Dedikleri doğrudur ama bu ana hiç yokdan iyidir. Elimdeki iğneli secereli safı kaybedecek olursam bununla avunurum.

Bu seneki planlarımdan birini tamamladım.


4 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Aramızdaki mesafe kuş uçumu 5km falan.Benim erkeklerin gelmediği ne malum:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi niye böyle deyipte beni duyğulandırıyorsun?
Yeterki sen saf iste inşallah her taraf saf olacak kafanı yorma, sen ustana güvenmiyormusun::))
Saf cı burada gel::))
Benim planlarda iyi gidiyor, işin serileşme tarafına geçiyorum, kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi senin işçiler gelmediydi daha önce ama erkekler 2 aylık ömürlerini boşa geçirmemek adına gelebilirler:)

Ali abi bak sende yaşlanıyon habire olmadık yerde duygulanır oldun:)yav zaten sen cepdesin de geçen seneki gibi olur molur neme lazım dediydim bende:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi yeni saf ana arın hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.