4 Mayıs 2010 Salı

Gebzede harman zamanı meğer bu aymış:)

Bu gün gebzedeydim. Bizimki muğlaları tarafından tonla şişlendi:( ama bir enstantene vardıki aşağıdaki fotoda görülen pozisyonda ve işaret parmakdan kutu içindeki işçi tarafından şişlendi. Usta adamız herkes yapamaz bunu felan diyor, yedik gibi yaptık yarın arı taşıyacaz arayı bozmamak lazım.

Aklınca karakovanıyla hava atacak, yarın görecek benimkini bakalım ne hale gelecek:) bu arada kapakdaki arıları içeriye atmak için tahta getirmiş yav dedim biz ağıza leblebi atar gibi arı atarız kovanın içine ve dediğimi yaptım. Filmini yayınlamış bizimki (bunu Cemil ustam dediydi benim hareketi görünce yalan oldu yaw:)

Bu arada gebzede harman zamanıymış ürünlerin hasadı vardı hayırlısı olsun bereketli olsun. Akşama kadar karın tokluğuna çalıştırdı yarın gelecek ya ama ahd ettim aç karnına çalışacak:)

Cemil ustam bana dr civanım diyen ilk ve tek insandır. Yıkamış ayakkabıları kurutuyor, ama marangoz ya ayakkabı kururken çekmesin diye merdiven küpeşte topuzları felan kullanıp kalıp hazırlamış. Mucitlik bu işte soranlar vardı:)

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yaw o kadar beleş eğitim veriyoruz, hala karın tokluguna çalıştığından bahsediyor. Sen önce fazlalık olan balkonlarını bir yık be, neymiş 15 kilo fazlası varmışta filan::)))

adem yamak dedi ki...

karkovan tek kelimeyle muhteşem inşaallah balıda bol olur herşey gönlünüze göre olsun. adem yamak yeftin kovancı.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Oyumu senden tarafa kullanıyorum.Niğdelinin hakkından geleceksin diye düşünüyorum.Sen Gebze ye gidipte muğlalıdan iğne yemeyei göze almışsan vardır bir bildiğin diye düşünüyorum.

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,leblebi gibi kovana arı attın arı zayıfda değil.Hacı seyithan abinin bir gözü ana arıda.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi yalansa yalan de aç karnınamı çalıştık:)ayrıca sende balkon yap bak bina dümdüz görsellikde eksiklik var.
Adem bey oda karakovanmı siz bu hafta bendekini görün..
Yusuf abi ben kayseriliyim boşa gidermiyim.
Vecdi abi hacı abi de şaşırdı bir avuç arı atınca:)