18 Mayıs 2010 Salı

Dostluk, oğul, balkon salatalığı iyiki böyle bir gruba girmişim dedim..

Bu gün postacı bana bir mektup getirdi. Yıllar varki mektup almam. Bu nedenle ilk gördüğümde hoşuma gitti ama gönderenin adını okuyunca işi çözdüm ve dahada houma gitti. Zira içinden sarı ve yeşil sivri biber tohumları vardı ve Bursadan arıcı arkadaşımız Serdar Özhan göndermişdi. Pek çok kereler söylediğim gibi gene söyledim iyiki böyle bir grupdayım. Kendisine çok teşekkür ediyorum.



Hemen evde saksı tabağına tohumlar dikildi.

Fide oldukları zaman bahçeye nakledilecekler.



Aşağıdaki resimlerde Erzincandan arıcı arkadaşımız Vecdi abimizin gönderdiği bamya tohumlarının fide olmuş halleri.

Gene vecdi abinin gönderdiği salatalık tohumlarından ürettiğim salatalıklar. Daha yeni çiçek açıyorlar. Rafların kollarına bağladımki rüzgardan etkilenmesin.



İşin en keyifli tarafıda balkon fakiri, balkon safı felan derken ilk balkon salatalığını da üretiyor olmam:) aşağıda balkon salatalığı görülüyor. Ali çatlayacak :)




Aşağıdaki film bu hafta çekildi. Millet oğullara kafasını yaslayıp fotoğraf çektiriyor bizde film çektik. Bu oğul dışardan geldi beleş bir oğul göya arıları azalttık ama bunla yolda bulduğumu birleştirdim 10 çıta olur tahmini bakacaz artık:)

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu sıralar seni acayip göresim geldi, ilk salatalıklar ne zamana yenecek duruma gelir seni ziyaret etmeliyim çok özledim::)))
Ayrıca oğul arısının civarında hava atmanada sadece gülüyorum, değil oğula kafa sokmak, ogul arısıyla duş alsan diploma işi zor::(((
Üzgünüm, üzzgün::)))

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abey valla sen bilin, film işleme diploması işleride benden soruluyo biliyon:) bizim kız elinde terlik seni bekliyor anladı galiba:=(

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam,arılar sayesinde değişik illerden çok dostumuz oldu,arılar tatlı üretmekle kalmadı,insanlar arasında dostluk köprüleride kurdular,bu güzelliklerin artarak devam etmesi dileklerimle,saygılar ve sevgiler sunuyor,başarılar diliyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Senin bostandan Bakanı zor çıkarırsın gibime geliyor.

Ben bu arı sayesinde oluşan dostluk kervanından acaip memnunum.Sizleri ve sizin gibileri tanımak benim için çok büyük bir kazanç.

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam selamlar,

yeni oğlunuz hayırlı olsun ben 4 senende bir tane oğul aldık siz maşallah elma gibi topluyorsunuz imreniyoruz
sizin oralardan bir arazi alıp oralara mı gelsek ne, veya siz istemediğiniz oğulları buralara gönderin
oda olur.

şaka bir yana tekrar hayırlı olsun dedğiniz gibi bu dostluk ortamının daha artarak devam etmesi dileği ile...

Allaha Elanet olunuz

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi oğulun hayırlı olsun,ben bende olan bir şeyin dostlarımdada olmasını isterim hiç önemli değil,yanlız yeşil biberler acı olabilir bilesin,selamlar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

muhteşem bey yeni kulvarda yer alıyor gibisin arıcılık artı sebzecilik ama daha şimdiden bazı yeyiciler yer ediniyor bence sen bahceyi bir müddet trafiğe kapat olmadan mahsülden olma sebzelerin hayırlı olsun yedikce neşen dolsun kolaygelsin