8 Mayıs 2010 Cumartesi

Bu hafta cuma günü gittim geldim....

Bu hafta sonu Türk Tabipler Birliği seçimleri var. Aynı zamanda da anneler günü. İşte bu nedenlerle bu hafta sonu Ereğliye gidemiyorum. Çarşamba günü arılar nakledilirken de ortalık darmadağın bırakılmışdı. İşte bu nedenlerle de dün arılıkda aldım soluğu. Genel durumlar iyi şu anda 5 adet katlı kovanım var ve hepsi tek tek elden geçti.

Bizim saf arslanlar gibi. Ali Türk bundan yavrulu çıta alacam demişdi almış yerinede diğer kovanlardan ballı çıtalar koymuş. Bu günkü kontrolde bloke olmuş gibiydi. Hemen yavru alanına esmer kabarmış işçi gözlü petek verildi buna kabartılmakda olan temel petekler yaklaştırıldı ki giden yavruların yerine yenileri gelsin ama yavru alanıda çok genişlemesin ki bizimki iğneli olduğu için sperminin bitme riski en alt seviyede olsun.

Kovanlarımı yeniden numaralandırdım. En son memelerini kestiğim kovan gene meme yapmış. İllede oğul verecem diyor. Dedim ver, aldım anasını iki çıta arıyla 3 numarada bulunan anasız kovana oğul olarak verdim:)

Birleştirme işi gazete kağıdı kullanılarak ve iki kat arasına geçen sene kullandığım aparatlar kullanılarak yapıldıki üstteki arı üstten, alttaki altdan çalışsın.


Bu birleşme sonucu 6-7 çıtalı bir koloni ortaya çıkacak. Buradaki ana yaşlı olması nedeniyle 1 nolu kovandaki genç ana çıkıp yumurta attıkdan sonra imha edilerek birleştirme yapılacak.

1 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,bundan sonra denetim ve gezilere başlaman lazım.İşi azaltın.abi davetlimsin.Saglıcakla kalın.