22 Ocak 2010 Cuma

Oksalik asit uygulaması..

Bu hafta oksalik asit uygulaması yaptım. Bunun için 350 cc lık su şişesine 73 gr toz şeker koydum. Bunun üzerine sıcak su ılave edip erittim. Malum 200 gr toz şeker 1 litreye tamamlanıp eritiliyor ya bende bunu üçde bir oranda azalttım.





Geçtiğimiz günlerde oksalik buharı veren aleti uygulamak için Ali nin yanına gittiğimde dedim biraz oksalik ver benimki Ereğlide kaldı balkonla iş yerindeki arılarıma uygularım. Bizimkide koymuş bir poşete dediki abi burda 10 gr dan fazla var. Sandım tartıp verdi meğer göz kararı vermiş evde tarttım 6 gr:) eh napalım başa gelen çekilir dedik ve 160 ml şerbete bu miktar asiti ilave ettik. Bu solusyon yaklaşık olarak %3,5 luk oldu.



Bu sene tasarladığım yaylı enjektörü de ilk kez balkonda kullandım. Bu yayın daha uzunu benim körükcüm:) Salih abimiz hazırladı sağolsun..





4 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi oksalik asit uygulaman hayırlı olsun,varroa ile mücadelede son darbeyi vurmuş oldun arıların bahara sağlıklı çıkmaları dileklerimle,selamlar saygılar.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

doktor bey inşallah bahara varroasız çıkarsınız
ilaçlamayı yaptınızda dökülen varroalar oluyormu
ben şahsen ilaçlamadan sonra varrova dökülmediyse hısımı almış olamıyorum ama birkaç varroa görünce işte ozaman çok zevk alıyorum

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet Yüksel abi evet son darbeyi vurmuş olduk diyecem ama bir darbe daha vuracam havalar biraz daha soğuk gitsin. Selamlar sevgiler..
Mehmet Gündoğdu abi bizim kovanlarda özellikle bu ruşette tabanda karton koyacağımız çekmece yok. Bu nedenle göremedim ama benimde hırsım geçmedi bir işlem daha yapıcam niyetim öyle..

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,oksalik asit uygulaman hayırlı olsun.Son darbeyi bekliyoruz.Saglıcakla kalın.