9 Ocak 2010 Cumartesi

Kedi yöntemiyle arı besleme....

Evveli gün ve dün hava güzelmi güzel bende perşembe günü işyerimdeki kutudaki arılarıma gene invert şurupla meydan şerbetlemesi yapmıştım. Fakat dün sabah baktım tepsi yerde. Fabrikada köpekde olduğundan o yapmıştır dedim ve şerbeti çektilermi yoksa köpekmi halletti çözemedim. Sabah tekrar doldurup bıraktım. İçinde arı boğulmasın diye çam dalı parçaları koydum.



Arı nüfüsu aman maşallah dedirtiyor maşallah..



Daha önce de söylemiştim bu kutu benim depo kovan oğul vermesin diye bölme yapılan bir kutu anasını kendi yaptı ve o günden bu güne bu hale geldi.


Arılar şerbete tek tük gelmeye başladılar. Bu kutudan başka arı olmayınca çevrede kedi besler gibi besleme yapıyoruz. Tabi yöntemin adında da olsa kedi olunca köpekler rahat bırakmıyorlar:)

4 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Az daha yakın olsaydık misafirliğe yolalrdım bizimkileri.Ne de olsa Doktor ikramı.Reddetmek olmaz dı.Acaba bir tarif versen de bizimkileri yolayıversem:)

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi,
Bu kutuluktan çıkmış resmen adam gibi kovan olmuş. Bu gidişle kat atacaksın herhalde. Maşallah. Meydan şerbetlemesi de harika.
Selamlarımla,

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,depo kovanların maşallahı var,arı ile doldurmuşsun.Kedi yöntemi,komşu arılarıda davet eder.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi gönder be yaw kardeş kardeş yerler:)
Dimi saim abi bazı arkadaşlar karakovan kulak ördü göz attı falan diyolar baksınlar da kutu görsünler:)
Vecdi abi meydanı boş bulduk varmı bize yan bakan diyoruz ama birde varsa yakınlarda arı..:(