3 Kasım 2009 Salı

Isınmak pahalı tasarruf yapmak lazım....

Geçen sefer bölme mukavvasıyla böldüğüm balkon fakirinde bazı noktalar sonradan kafama takıldı. Bu günde hava güneşli ya baktım uçuş başlamış dururmuyum hemen işe giriştim.
Geçen sefer bölme tahtamızın duruşu böyleydi. Bu pozisyonda şerbetlik ve altta kalan boşlukda ısıtılmak zorundaydı. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için;

Bölme tahtamızın altına bir geçiş deliği açtım. (Kazmalıkda üstüme yoktur ya resimlemeyi unutmuşum bende paintde geçen seferki foto üzerinde gösteriyorum.)

Daha sonra bunu ruşete şerbetlik dışa gelecek şekilde yerleştirdim. Bayağı güzel oldu.Alttan geçip şerbeti alacaklar.


Yol dahada uzadı ama napalım bu sene yakacaklara zam varmış. Tasarruf şart.


Aşağıdaki resimde yakacakları görülmekde:) ben bunu onlara 8 ay vadeli borç olarak veriyorum 2010 temmuzda bal olarak geriye alacağım . Laf aramızda 3 litresini 4 tl ye imal ediyorum. Farkında değiller kazıklandıklarının:)

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi aynı Fenerbahçe gibi öldürücü pres yapıyorsun, basmadık alan bırakmadın be.
Ben şuruplugu al demiştim, bu şekili normalde çıta yalatırken kullanırım ama düşünemedik::)))
Şimdi gayet güzel olmuş, hışıra ne zaman gidecez, sü sözümüzü yerine getirelim be.::))

muhteşem turunç dedi ki...

canımsın be Ali abim sen kırarmıyım yarın sendeyim:)Yalnız da gelmiyorum ama artık idare et sen kaşındın çünkü:))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi, bulmacayı seviyorsun galiba .Arılara bi yol göster.O yakacak ne.Bezin fiyatlarımı düştü.Eger o parçalanmış hazmı kolay şeker şurubunu diyorsan,tenekesi 60 tl di baharın.Hesapta yanlışlık yoksa,adamlar kütükten beter öpüyorlar.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi 1 teneke bal 90 tl 1 teneke şerbet 60 tl bi şey değil ucuzmuş yav:)Kütükden beter öpüyolar demişin banane öpülenler düşünsünler:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Hocam,
Hazır Tenekeli şurup verdiğinizi bizim arılar görmesin,veriyorsunuz niye yayınlıyorsunuz.arıyla aramızı bozacaksınız.Biz hala şeker şurubu veriyoruz.Yayınlamayın bizimkilerinde canı var.

muhteşem turunç dedi ki...

Yav adsız kardeşim senin için üzüldüm bunun adı olsada olur olmasada deyip demek sana isim koymamışlar. Ayrıca hazır tenekeli şurup tenekesi geçen senede kalma ben ona kendi hazırladığım invert şurubu doldurup arılara veriyorum.Senin arılara gelince kader işte zavallıların sahiplerini seçme şansları yok işte ne diyecen:)