22 Kasım 2009 Pazar

Hafta sonu özlem giderdik...

Bu hafta Ereğlideydim. Cumartesi sabah gittim. Öğleden sonra hava güzel olunca bende karakovanı açtım. Bizimkiler Alinin karakovana nannik yaparcasına iki tane sallamışlar:) hıc ucuş yoktu. Arabanın termometresi 14 dereceyi gösteriyordu ama arı salkımdaydı muhtemelen.

Bizimkilere İstanbuldan getirdiğim invert şurupdan servis yaptım. Teknik olarak sirk cambazlarının bardaklarla yaptıklarından esinlendik:)



Pazar günü ilginin fazlalığı yanında bardak içinde yüzenleri de görünce ağaç kaplamalardan kestiğim parçalarla sal yaptık içine.

Dedğim gibi hava gündüz çok güzel güneşli görünse de arı uçuşu tek tük devam ediyordu.



Ama akşam bir sis çöktüki sormayın. Bir ara 5 metre ötesi bile görünmez oldu.



5 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem Abi Selam!

Geçen yıl 1 adet kütük vardı millet onun ile uğraşıyordu...

Bu yıl 2 adet karakovan oldu.

Bu şekilde de olmaz ki,haksızlık etiğinizin farkındamısınız?

Teker, teker gelin beya :))

Hem o verdiğiniz inverti sizin yaptığınız ne malum?

Ya konyadan aldı isen?

Hadi ispatla bakalım kendin yaptığını.

Varmı öyle kışın arıya petek ördürmek?

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin karakovan kafayı yemiş, invert şurup arılara zarar vermiş, ahada kanıtı::))
Abi hep diyecem, karakovanın alttaki mumu kazı, ilerde oraya ulaşamayacaksın, çöp ve mum kırıntıları arıların ayaklarından dökülen polenler orada birikecek ve sorun olacak, temizligin iyi olması için zemin düz ve engebeli olmamalı. Bana sataşıyordun ama cimbomda fırsat tepti::))

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Şekerli abi benim karakovan Ereğlide havalar soğudumu Alininkiyle iadare edeceğiz. İnverte gelince senin yaptığını ispatla demişin yav mutfakta filmmi çekelim bu yaştan sonra Ali gibi:)
Ali Türk abi ben onların ayaklarının altına paspas sererim be sen takma kafana:)Fırsat tepti dedinde olurmu hem hezimet hemde liderlikden in vijdanımız el vermedi be:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,karakovan bursa kılıç kalkan ekibi gibi.Petek örmede şaşırdı.Kılıç ördüğü peteği al ilerde sorun olmasın.Abi ligin sonu önemli.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi dost başa düşman ayağa bakarmış. Bizimki yerdeki petek kalıntılarına bakıyor:) Dedim bakalım kim görecek sen gördün. Kazıdım onu abi peteğe tutturmuş. Zannedersem son petekle sıkıştırma tahtası arasına bağlantı yapmış..