5 Kasım 2009 Perşembe

Bütün arıcılar toplandık toplandık....

Davete gitmek gerek diye biliriz ya dün bizimkinin yanına gittik. Hemen soluğu Seyithan abimizin yanında arılıkta aldık. Karakovana arı silkeleyecekmiş. Allah akıl fikir versin ne diyelim. Hacı abi hemen hazırlıklara başladı işi bitirin de bir an önce gidin der gibiydi:))

Bu sene misafirler için aldığım maske bu, resimle abi dedi. Ama üzerinde küçük kardeşininmiş gibi duruyordu. Banada yüz maskesi ayarlamış. Abi dedi sen maskesiz ben maskeli olmaz karizmamı çizme nolur tak şunu dedi ustamız ya kırmadık:)

Başladık çalışmaya seçtiği kovanı açtı nolur nolmaz diye foto alıyor, bende silkeleme aletini inceliyorum allah kimseyi isiz güçsüz bırakmasın sıkıntı neler yaptırıyor insana:==)

Başladık çıtaları tek tek silkelemeye.


Yavrulu ballı polenli hepsi silkelendi.

Silkeleme sonrası ilk karakovan içi görüntüler.

Karakovan böyle sıkıştırılır deyip bastı çuvalı kovan içine:=)

Arkadan çuvalı basarsan böyle olur işte arı bu ne yapsın hayvancağızlar önden dışarı çıktılar:)

Sonra eve gittik bilgisayarda çalıştık ama vaka umutsuz. Bakalım zamanla görecez film işlemesini becerebilecekmi:) Sonra telefonlar başladı çalmaya anladıkki ekip yaklaştı gidip hacı abiyi aldık ve hışırın yeri adlı restorana geldik. Ekip tamamlanınca da yemek ve sohbet faslına geçildi. Aşağıda soldan sağa Tuncay Erdem, yeni tanıdığım adını hatırlayamadığım bir arkadaş,
hacı Seyithan Abi, Yusuf Şimşak, Saim Gürel ve en sağda yav neydi bunun adı neyse çok önemli değil:=) işte ekipde birde ben vardım:) (benim makina foto çekeni göstermiyor napıyım)
Yemek boyu böyle ekmek kutusu kucağında oturdu neymiş aç kalıyormuş iyi ye bakalım dedik ne diyelim:))

Ama iyi bir akşamdı. Şakalar bir yana arıcı sohbetini özlemişim iyi oldu:)
Yemek sırasında Aziz Mumcu arkadaş aradı milastan, abi diplomanı geçici olarak bana verirmisin diyor arkadanda can hıraş bir ses vermeeee diye bağırıyordu. Aziz abi napacan diplomayı, ayıpsın al senin olsun dedim meğer Nimet kardeşimizi muayene edecekmiş :):):) Öğrendiğimize göre ses tellerinde problem varmış dediler tamam daha sesi çıkmaz:....)Arıcıların kaderi işte dağ başında dr olmayınca böyle naapsınlar:)

8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Bakan yine yapmış yapacağını seni arılıkta yakalamış.Ne söyledi de seni erkenden oraya getirdi bilmiyorum.Bak ekipin diğer üyeleri hava kararmadan geldi mi.Hatırlarsın Trakya da Bakanı açığa düşürdüğün fotoların vardı.Ne rüvanşmış ki Bakan hala hesapı kapatamadı.
Doktorum artık senden de bir atak bekliyoruz:))

Unknown dedi ki...

Muhteşem Abicim,
Sen olmasan o kütüğe arı silkeleyecek kimsede yoktu. Kaç haftadır seni bekliyordu bakan. Bir ara benim karakovanada arı silkeleyelim abi.
Selamlar,

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi evdeki bilgisayar başında çekilen görütüler var kıyamadım yayınlamaya o nedenle sen merak etme daha onun göbeği çok yıldız görür.
Saim abi ne diyecek hışırda balık yeriz dedi bende öğlen gibi gittim siz gelene kadar aç gezdik. Ne demek abi senin karakovana da arı silkeleriz:)

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm hocam alah yardımcın olsun nedir bu arı bakanının elinden çektiğin ne kadar zor işvarsa seni çağırıyor sonrada derki işte kazak erkeğı birde ..... e zaten bütün zor işleri sen yaptın ona ve hacı abiye iş kalmadıki birde derki yorgunum. bu arada bütün katılımcı kardeşlere saygı ve sevgilerimi iletiyorum eminimki güzel bir ortam oluşmuştur inşallah bir dahakinde aranızda olabilme dileği ile

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,bir an önce Saim abinin arısını da karakovana silkele,zemheriye bırakma.Saglıcakla kalın

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam allah muhabbetinizi artırsın,teşbihte hata olmaz maskeyle aynı arap şeyhlerine benzemişsiniz.Hayırlı günler saygılar sunuyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi inşallah diyecem ama fiili dua et senin arılıkda bir düzenleme yap geliriz arı silkelemeye.
Zemheriye kalmaz Vecdi abi o kadar bekleyemeyiz zaten:)
İlhami abi sağol napalım doğru demişsin teşbihde hata olmazmış:....(

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, sana iyilikte yaramıyor. Bu yaştan sonra senin ekmek neyineki?

Ben birisini karakovana arı silkelemek için çagırdıgıma bin pişmanım, başkalarıda birisi için sıraya girmiş, ne günlere kaldık.
Bu arada bundan sonra ne yapacagız ve nerde toplanılacak be yaw::)))