28 Kasım 2009 Cumartesi

Balkon fakiriyle bayramlaştık..

Balkondaki arıyı kontrol ettim. Keratalar yavruyu kesmişler ve yavru alanlarına bal koymuşlar. Aslında bloke olmaması için invert şerbeti az az veriyorum yada vermiyorum. Görünen o ki bir yerlerden nektar geliyor. Buda şu an için malta eriği çiçeklerini işaret ediyor. Hava açık, güneşli, rüzgarsız ama serince. Bayağı güzel arı uçuşu vardı. Bu arılar oldukça sakin. Bende maskesiz açtım. Bazı arkadaşlar arılarımı maskesiz açıyorum çok uysallar diye hava atarken sadece fotoğraf yayınlıyorlar. Bu durum ister istemez insanda şüphe uyandırıyor:) O nedenle ben arıyı açarken şüpheye mahal kalmasın diye filme aldım:)Soğuk bölgelerdeki arkadaşlar için bayramlık olsun özlem gidersinler istedim. Saim Gürel ile telefonda konuştuk abi el öpmedilermi dedi:) dedim zamane arısı bunlar bayram seyran bilmezler dedim:)

10 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bazı arkadaşlar derken?...
Ne demek istiyorsun::))

Bu arada kovanı bilinçli açma kredi notunu yükselttim. Kovanı açtın körüğü biraz fazla sıktın, salkıma girmeye kalkan arıları dagıtmaya çalıştın sanırım.Kovandan çıta çekmeden yemliği ileri itip çıtayı geniş alanda çekmen işi bayağı ilerlettiğini gösteriyor.
Sanırım arılarda artık kışın gelemekte oldugunu görğüp artık yavruyu kesiyorlar ve salkım moduna girmişler, bir avuç arı nerden nereye geldi bir kaç gün arayla hep birlikte gördük. Nufusu tamamen yenilenip kışa genç kış arılarıyla girmen, barada dahada iyi anlaşılacak ne demek istediklerim, bu arı fazla nufus kaybı vermeden baharda hızla gelişip kabına sıgmayacaktır.

Gene bazı arkadaşlar şüpeye düşmesin diye.
Pazartesi günü sana bir maskesiz filim çektirmek için müracak etsek diyorum?, jürü önünde bir bakalım sonuç ne olacak be yaw::))

Kovana uçkur takmak yenimi çıktı?

Unknown dedi ki...

Sevgili Muhteşem abi,
Seninkiler bayramı ve el öpmeyi söylediğin gibi bilmiyorlar herhalde. Geldiğinizde sen benim arılara bir bak. El öpmek ve bayramlaşmak nasıl olurmuş.
Selamlarımla,

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Sayın doktorum Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar sıhat mutluluk huzur dolu daha nice bayramlar dilerim..

muhteşem turunç dedi ki...

Saim abi herkes kendi arısından sorumludur:)ben senin arılara bulaşmam tanımazlar beni neme lazım:)
Ali abi yav benim için gene iyi şeyler söyledin korkuyom başıma bir şeyler gelecek diye:)Evet ya bu arı bence adam sınıfına girdi, kışı hayırlısıyla bir çıkarsın bakalım bahara da söylenecek sözlerimiz olacak elbet:)Kovanda uçkur; 2010 kış modası bu sene haberin yokmu:(

muhteşem turunç dedi ki...

Halil İbrahim bey sizinde bayramınız mubarek olsun saygılar..

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi kurban bayramın mübarek olsun.

Unknown dedi ki...

mübarek kurban bayramınızı en içten duygularımla kutlar hayırlara vesile olmasını yüce mevlamdan niyaz ederim abi inşallah biz maskesiz açtığımızda fırça atarsın.önder olarak bize örnek ol sonrada fırçala

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Asım abi sen bilmiyormusun hocaların dedigini yap yaptıgını ytapma diye.
Sen asıl mevzuyu bilmiyorsun, derdi benim. Hocası maskesiz arı açmışya, bu daha iyisini yapıp filim çekermiş.
Ne günlere kaldık beyaw.::=(((

mahmudiyearicilik dedi ki...

Bayramınız kutlu olsun iyi bayramlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar bey sizinde bayramınız kutlu olsun..
Asım abi benim usta doğru söylüyor:)
Bünyamin bey sizinde bayramınız kutlu olsun..