12 Kasım 2009 Perşembe

Balkon fakirinde son 21 günde görülen değişiklikler.

Bizim balkon fakiri bana bu sene güzel gözlem yapma olanağı sağladı. Hemen hemen her hafta ortası ve güzel havada açtım kerataları. Hatırlarsınız bunlar kendime f1 ana üretmek amaçlı olarak anasını üç çıta arıyla ayırdığım bir kovandı. Senmisin bu işi yapan Ereğlide önce yağmaladılar, ana yumurtayı kesti, açlık başladı. Sonra aldım geldim İstanbula ana değiştirdiler çıkan anayı en son 7 eylülde görmüştüm oda eşleşmeden dönemedi. Sonra Bizim ustadan 9 eylülde bir ana aldım, 11 eylülde de kabul ettiler. Bu arı bakın sadece son 21 günde nerden nereye geldi. Bu görecekleriniz arının sıkıştırılması ve ananın kış arıları oluşturabilmek amaçlı olarak teşvik beslemesine tabi tutulmasının sonucu ortaya çıkmıştır. İstanbul gibi yerlerde bahçe çiçeklerinden arılar bol miktarda polen bulabilmekteler. Ben bu güne kadar bunlara sürekli kek verdim. Ayrıca iki defada 1 er litre 1/1 şerbet verdim. Halada şerbetliklerinde kek var. Artık keki alıp bol şerbetleyerek kışa sokmam gerekiyor.

Yukardaki bu filmi photostory3 adlı proğramı kullanarak yaptım. Resimleri yan yana dizerek hazırlayacağınız filmlerde bu proğramla çok kaliteli görüntüler oluşuyor.

3 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Arılar harika gözüküyor.Fakat sen komedi film nasıl olur bir çıraktan öğren istersen:))Bakanın bugünkü klipi muhteşem:)) Resmen arıları yakarak öldürmeye çalışıyor .

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi arının sıkışık olması verimlerin en iyi kullanılması demektir. Bu fakiri 10 çıtalık bir alana koy belkide şimdiye kadar sönmesede sürünüp duruyordu. Şıkıştırıldıgında sagda solda oyalanan aylak arı kalmıyor, herkesin bir işi oluyor ve işlerde kimsenin gözüğne büyümüyor. İnşallah böyle giderse bu fakir birde ham petek örecektir, benim tahminim o yönde. Sen fazla beslemede, bloke olmasın ham petek veririz. ::))

Arıcılıkta gözlemleri hemen alamıyorsun. Bazı şeylerin sonuçları zaman alıyor ve gözlemlerde çok önemli. Ne gariptirki kimsede Türkiye'de halinden şikayetçi degil. Karniyol arı Almanya'da 20 çıtada kışlarken, biz 10 çıtada bile tutamıyoruz, hatamızı bulacagımıza bazıları göbek atıyor. Atsınlar bakalım iş çözüldüğünde bohçacıların suratınıda görecegim.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi film konusunda çırak dişe dokunur bir ilerleme gösteremedi. Daha çok ekmek tüketmesi lazım:)

Ali abi balkon fakiri onuda yapacak abi, varmı öyle, burada görevi bitermi hiç zehirlenecek, petek örecek ohoo daha neler yapacak da şimdi açıklamayalım:)