28 Eylül 2009 Pazartesi

f1 karniyol, kışlık bal kemeri ohhhh tamama az kaldı..

Bu hafta sonu işe terastaki arılardan başladım. Zira cumartesi sabah hava güzel ve rüzgarsızdı. İyikide öyle yapmışım zira öğlene doğru rüzgar çıktı. Bu sene kendi üretimim olan f1 ana arı yavruları dizmiş.



Halada yumurtaya devam ederken tarafımızdan yakalandı:))



Yaşam bu işte doğanlar ölenler bu devirdayim sürer gider tüm canlılarda..


İnvert şurupla beslemenin meyveleri görülmeye başlandı bal kemerleri oluşturulmaya başlanmış. Havalar müsade ettiği sürece devam edeceğim. Besleme işi çıta başına 1,5 kg toz şeker olana kadar devam eddecek.



Bu hafta bazı zayıf kovanları birleştirdim. Aslında en doğrusu aşağıdaki gibi 9-10 çıta arılarla kışa girmek. Fakat ben hobi tarafım ağırbasınca kolonilere kıyamadığımda oluyor tabiki. Eh napalım balkon fakirlerine de ihtiyaç var memlekette dimi..


Benim sepet kovanın her görüntüsünü yayınladığımda Ali Türk atlar ve bunları besle der. O nedenle sepetin görüntüsünü değil ama bu hafta şerbet verme yöntemimi yayınlıyorum:) bizim kız hala kovasını arıyodu. Babanın da hayırlısı dimi:))


5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hala yumurta ve yavruya neden devam ediyorlar, trakyada ayçiçek sonu mısır ekiliyor arıların polen ihtiyacı için mısır süper oluyor. Yoksa ne verirsen ver yavru devam etmeyecekti.
Sepet için iyi yapmışın, ilk önce göz doymalı ne o gıdım gıdım verdin verdin kış geliyor şurup ver hemde kızın kovasını yürüterek. Daha önce mutfagın perdesi gitmişti bakalım gözlerimiz nereler şahitlik yapacak.

Abi üstten üçüncü resimde bir gariplik var ::)) Erkekmi dönmemi anlayamadım yumurta atmaya çalışıyor, sende yoksa yumurta atarken yakaladım diye onu kastediyorsan bir göz doktoruna bir görün derim::))

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi maşallah arılarını kışa güzel hazırlıyorsun,tebrikler.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi üstten üçüncü resimde bir gariplik yok. Senin baktığın yerden öyle görünüyodur:))

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Ehh zengin arıcı da başka oluyor...

Çerçeve başı 1,5 kg şeker!!!

İşte şimdi zengin fakir ayrılıyor galiba:))

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi sağolasın paylaşımların sayesinde..Ali Şekerli abi fakir adamdan arıcı olmaz dedi bir hocamız bizde böyle yapıyoruz napalım:))