26 Aralık 2008 Cuma

Geminin Peryodik Bakımı Yapıldı....

Biliyorsunuz Fatih Mazrek kardeşim daha önce gemideki arıların varroa probleminden dolayı gol yediğimi iddia etmiş ama ben uzatmalarda dört gol atarak maçı almıştım:) Bu gün İstanbulda hava akşam 3,3 derece idi. Bende geminin peryodik bakımlarından olan Oksalık asıt uygulaması yapmaya karar verdim. Buda son golüm olacak .

Gemide benim tahminim yarım standart çerçeve civarı arı nufusu var. Almanyadaki arkadaşımız Mehmet Yükselin oksalik asit uygulaması tarifini 100 ml solusyon hazırlamak için uyarladım. Bunun için önce 3 gram oksalik asit tarttım.

Sonra 20 gram toz şeker tarttım. Bu arada hanım tepemde sağı solu batırma der gibi dikiliyordu.

Sonra 100 ml ılık suya 3 gram oksalik asiti ve 20 gram toz şekeri ilave ettim. Pet şişede çalkalayarak erimesini sağladım. Miktarların sağlamasını yapmak için de solusyonu tarttım ve tamı tamına 123 gram geldi.

Bu solusyondan yarım standart çerçeve arı için 2 ml olarak Ali Türk için evde hazır tuttuğum ucu kıvrık enjektöre çektim.

Hava sıcaklığı dışarda 3,3 derece olmasına rağmen arılar salkımda değildiler ama affetmedim Aliye iğne yapıyormuşcasına hiç acımadan asetata iğneyi saplayıp çerçeve aralarına ve arıların üzerine gelecek şekilde solusyonu akıttım. Aliye iğne yapıyormuş gibi düşününce insan hoş bir rahatlık hissediyor nedense:))) Herkese tavsiye ederim sizde uygulama yaparken böyle farz ederek yapın:)))

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel anlatılmış bravo tebrik ediyorum seni abi.

Selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi bende sana teşekkür ediyorum almanyadaki uygulamalarını bizlerle paylaştığın için sayende ben bolgemdeki uygulamaları sistematık bır hale getırecem..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi tamam güzel işler yapıyorsunda.Şimdi garip garip Gebze'de duran adamın suçu ne.Yazık degilmi beni hayallerine alet ediyorsun.::))

Birde o teraziyle olmaz,el kadar arıya oksalik ayarı yapmak çin kuyumcuya gidecektin yada kuyumcu terazisi al,ne o öyle bakkal terazisi öyle::))

muhteşem turunç dedi ki...

bak terazıye kusur bulduğunu hanım duymasın bı daha geldığınde aç donersın:))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

MESLEK DOKTORLUK OLUNCA İGNEDE ELE YAKIŞIR GÖRÜLEN O Kİ ARILAR BİLE ALİ TÜRK KADAR İĞNEDEN KAÇMAMIŞ İLAÇLAMANDA İSABETLİ OLMUŞ ÖNLEM ÖNLEMDİR BU ARI BENCE LİDER

onderharman dedi ki...

abi gemi falan diyosun bak somalili korsanlara dikkat et.

Fatih dedi ki...

tebrikler muhtesem abi boyle mucadele kazanilir iste mac dedinde aklima turkiye hirvatistan maci geldi birden bizleri kosovada sokaklara doken mutluluktan ucuran maca.insallah nice maclar gorecegiz kazanilan maclar .
yeniyiliniuz kutlu olsun insallah nice beraber yilara .
kosovadan tum turk kardeslerimize selam ve saygilar ...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi bu arılar iğnenin üzerine üzerine geliyorlar nerde bizimkinde o yürek:)
Önder abi somalili korsanlardan biri geçen pazar geldi sonra arıları ve iğneyi görünce döndü gitti:)
Fatih kardeşim seninde yeni yılın kutlu olsun bizdende kosovaya selam ve saygılar...