28 Aralık 2008 Pazar

Cumartesi günü arılığı düzenledim

Bu hafta pazardan itibaren trakya ve marmara bölgesinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı bilgilerini aldıktan sonra cumartesi sabahı erkenden Ereğliye gittim. Hava soğuk yerler kuruydu ama ısı 1 derece civarıydı. Bu sezon kurduğum tuzaklara gelen üç tane oğul ile ana arı ürettiğim kovanı arılıkta rastgele ve korunaksız yerlere koymuştum. Bu dört tane koloninin kuzey rüzgarlarına karşı korunaklı yerlere alınması için tam zamanıydı.

Kolonileri koyacağım sehpaları toprağı düzeltip 10 x 10 kalasları teraziye alarak hazırladım.

Ohhh be benim koloniler olmasını istediğim yerlerine sonunda kavuştular. İki tane kolonim de evin terasında bulunuyorlar onlar özel koloniler:)))

Yer düzenlemesini takiben İstanbulda Mehmet Yükselin uygulama şekline göre tartıp kuru olarak getirdiğim oksalik asit ve toz şekeri ılık suda eriterek hazırladığım solusyonu altı tane koloniye uygulayabildim zira vakit geç oldu hava kararmaya başladı.



Bu gün pazar her yerim ağrıyor. Bütün gün yattım rahat bırakırmı hiç Ali Türk aradı abi arapca bir mail geldi arapca bilirmisin. Hey güzel allahım nerden bulurlar beni dedim ama ustamız ya dedim bilirim gönder. Google translate de İngilizceye çevirip yarım yamalak İngilizcemizle izah ettim yedi:)) Bu arada google bilmem kaç milyon Türkçe konuşan insanı hiç adam yerine koymuyor sitenin Türkçe seçeneği yok:((

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bahçe her zaman düzeltilir sana dedikki ilk önce oksaligi yap.Yok efendim kovanları boyayacakmışda falanda filanda.

Sen kovan boyayacagız dedinde biz yokmu dedik,boyacın kıralı Gebze'de.Şimdi diyeceksinki sen önce kendi kovanlarını boya.Her işin bir rajonu var,ben ona göre boya yapıyorum,istesem bir günde hepsini boyarım be::==)))

Hem o arapça meil degil yorum be::))
Resimleri yüklendikten sonra o pencere içinde aşagı yukarı taşıdıgımda resim tıkladınmı açılmıyor abi,bunuda buradan belirteyim.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

millet cumartesi pazar tatil yapar sen bu işe yaramaz işlerle ugraş al sucuk tavuk yeyinti piknigine bak ya nasılsa bakalık var bakan var devret gitsinnn şaka bir yana mehmette bize çok faydalı oluyor sag olsun galiba arılıkta degişim yaşıyoruz kolaygelsin

muhteşem turunç dedi ki...

Bunu soyledığınde saat 14.00 du anca bu kaddar oldu oksalık ısı.Ayrıca resmi HTML ye cevirip kopyala yapıştır yoluyla taşırsan tıkladığında büyür.
Ah be Ali Osman abi anamız bizi Ali olarak doğurmamış napalım kader işte bu olsa gerek gerçekten Mehmet Yüksel kardeşimizin ülke arıcılığına olan katkıları süper sağolsun...

onderharman dedi ki...

muhteşem abi kurduğum tuzaklarla gelen 3 kovan arı cümlesi dikkatimi çekti oğullara tuzak nasıl kurulur biz hazır oğulları kaçırıyoruz lütfen bi anlatta bizde faydalanalım.....

muhteşem turunç dedi ki...

Önder abi tuzak konusu Ali Türkün ihtisas alanı her türlü tuzak konusunda ona danışabilirsin:))

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Happy new year in 2009 with the best wishes!

muhteşem turunç dedi ki...

σε ευχαριστώ Theodosis Katsaros:)