16 Aralık 2008 Salı

Bayram Tatili çalışmaları-2


Benim arılarımın bulunduğu yerdeki evim 600 metrekare arsa içinde. Bahçesinin bakımını elle belle tırmıkla sadece hafta sonları ve izinde giderek yaparak olmuyor ayrıca bizden geçmiş malum yaş elli. Geçtiğimiz sene bahçenin yarısında ot bel hizasına ulaştı. Arılardan vakit bulamamıştım. Ali Türk bile tırpanla baş edememişti. Bu bayram tatilinde aklımdakini uygulamaya koydum. Önce tüm bahçeyi çapa makinasıyla çapaladım. Bu makina tam bir canavar üzerinde 5,5 beygir benzinli motoru var bıçak genişliği 80 cm toprağı kum halıne getırıyor çapalayarak. Otları ve kökleri dilimleyip toprağa karıştırıyor. Genede motorla başederken zorlanıyo insan 3 saat çalıştımmı bende fanila su oluyor pil bitiyor. Ben ki bedenen çalışmaya nispeten alışık adamımdır. Ama üç günde bahçeyi hallettim.




Çapalama sonunda bahçe bu hale geldi.



Sonra aldım elime tırmığı bir güzel tesviyesini yaptım taşını felan temizledim.


İş bitimi makinanında bakımını ihmal etmedik tabi. Bıçakları söktüm tel fırçayla tüm yerlerini temizledim yağladım.



9 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

O makina o kadar yormaz be doktorum.Bir şeyleri yalnış yaptığın hissine kapıldım nedense ::))

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam maşallah iyi çalışmışsın herhalde paslar iyice gitmiştir.

Kullandığınız çapa makinasının bir benzerini 5 sene kadar önce babama
çapa yapması için almıştım fakat pek itibar etmeyince başka türlü bir hizmet amaçlı kullanayım dedim ve arkasına bir römörk taktım satıcının römörk çekemez demesine karşın gayet iyi sonuç aldım babam bütün köy işlerini onunla görüyor ve 77 (Şu an 83) yaşından sonra şöför oldu hiç üzerinden inmiyor. Bloğumda Nisan 2008 de "katları attım" başlışlıklı yazımda resmi ve videosu var yani başka amaçlar içinde kullanılabilir
saygılar

Unknown dedi ki...

Abi maşalah her iş geliyor elinden,
çapa makinan da hayırlı olsun gerçekten canavar gibi,işlerinde başarılar diliyorum kolay gelsin.

Selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi öğrenmenin yaşı yoktur derler doğrudur. Nerde yanlış yaptığımı söylersen nasıl sevinecem bilemezsin.Yalnız unutmadan benim orası meyilli bir arazi meyilide anlatabilmek için yandaki yoldan bir otomobil birinci vitesde çıkabiliyor ıkıyle çıkabileni daha görmedim.Zafer abi bende düşünmüyor değilim romork işini. Mehmet abi sağolasın.

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Sayın doktorum galiba aynı yaşlardayız 5.5 b.gücün arkasından 3 saat koşuyorsunya Maşallah denir.

İlhami Uyar dedi ki...

Hocam,isminiz gibi muhteşemsiniz ama size katılmadığım nokta yaş elli pil bitti diyorsunuz ,sizden olumsuzluk duymak istemezsek herhalde yanlış yapmayız.Gelin bizim bahçeleri belleyelim motor kullanmak yok ama,siz işin uzmanısınız terlemek vücuda çok faydalı deniyor,vücuttaki toksinlerin en kolay atılma yolu bu olsa gerek,sizin bahçeye kavun ,karpuz ekelim arılarla Trakyaya gidince bizde rızıklanırız.Sevgi ve saygılarımla.

muhteşem turunç dedi ki...

Halil abi sağolasın bu işler olmasa hakıkaten olmaz keyıfle yapıyorum bu işi İlhami abi çalışmak hakikaten insanı dinçleştiriyor bu işlerle uğraşmazsam zaten erir giderim gibi ayrıca bu sene trakyaya gelecek olursanız kavun karpuz benden:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ali Şekerli abi bencede o makina adamı yormaz.Aynen sana katılıyorum,yürümekten aciz adam o makinanın meşine takılırsa adamı koşturuyor.Tek sorun bu,yoksa meil filan hikaye.

Köstebek avına gittiğimizde makinayla bir tur atmak nasip olmuştu.Makina sizi biraz peşinden çekiyor.::))

Balkonunuz filan olursa zor tabi.::))

muhteşem turunç dedi ki...

Hıh işte itiraf ettin be kıskanıyon benim balkonumu balkonsuz ev pardon erkek olurmu be :))