13 Aralık 2008 Cumartesi

Bayram Tatili çalışmaları-1

Kurban bayramı tatili dokuz gün olunca cumartesi günü öğlen saatlerinde soluğu arılıkta aldık. Benim eve giden yokuşu inerken gözümde arılarda idi. Daha ilk görüntü kovanlardan birinin kapağının açılmış yerde yatıyor durumda olmasıydı. Hemen işbaşı yapıldı allahtan havada 17-18 derece civarında idi. Bu kovan geçen sene gelen oğlanlardan biri. Ali Türk bayılmıştı buna acayip yavru var bu kovanda diyordu. Bundan da takviyeler almıştım zayıf kovanlara. Bu arıyı sıkıştırmamıştım. Korkarak açtım ama bakın sonuç nasıl kullandığım izolasyon malzemesi testi başarıyla geçti....Önce arıları bastıkları dört çıtaya sıkıştırdım.

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi bu şekil sıkıştırma süper oluyor.Bunun en büyük özelligi bölme tahtası olmadan arıların sıkıştırılması.Bölme tahtası veya straforlarla yapılan sıkıştırmalar bu kadar güzel olmazlar.Nedeni ise duvardan duvara kapatamazsınız.Arada mutlaka boşluklar kalıyor.Bu sıkıştırmada çuvak kovana conta gibi dayanıyor,boş çıtalarıda oraya dizdiginzde yanlardan ve üsten ısı kaybı imkansızlaşıyor.

Birde yarım ballı çıtalarınız varsa onuda kovanın boş taraftan arıya servis yapabiliyorsunuz.Çoktan beri onu yayınlamamıştım.Bu gün resimleri o amaçla çektim.

Bu sıkıştırmanın bir diğer özelliği ise rutubet çuvaldan yukarıya geçiyor.Üzerine koydugunuz 2-3 kat gazetede o rutubeti emiyor.Aralıklarla degiştirilirse çok iyi oluyor.

Bu arada unutmadan blujin ne markaydı::))

muhteşem turunç dedi ki...

Bi kere o blujin değıl "kot" çocukken ismi öyleydi yerli malı sağımda sen giymiştin be tanımadınmı:)