4 Şubat 2013 Pazartesi

Yolumuzu aç hayvanlar kesti :(

Bu hafta sonu hava sıcaklığı 18-19 derece olacak haberleri üzerine soluğu arılığımda aldım. Cumartesi öğleden sonra gidebildim ve önümüz bu delikanlı tarafından kesildi:) Açım abi dedi ve bir tam ekmeğimi bitirdi :( aslında ekmek yemez, yazın mangal kokusuna göre çörekleneceği evi seçer:) ama kış şartları aç kalmış işte...Yazlıklarda in cin top oynuyor.

Koskoca boyu olan ve kaç senedir doğru dürüst meyve vermeyen vişne ağacımı olması gereken boyuna getirecek şekilde budadım.:/) Gençleştirme dedikleri budama bu. Şeftali ağacıma uygulamıştım faydasını gördüm.


Asmalarımda usulune göre budandı.


Enginarlar şimdilik iyi görünüyorlar. Yarış başladı malum:)


Köstebek diktiğim arpacık soğanlara çalışmış :( ultrasonık alete zamanla alışır demişlerdi, alışmış hakikaten yanında çalışıyor cihazın.


Baharın müjdecileri de ortalıkda boy gösteriyorlar :)


Bizim horozda haremi etrafında cakasından yanına varılmıyor..


Öğlen gibi arılarımı kurcaladım. Yavru başlamamış. Ama yakındır. Bal stokları görüldüğü gibi. Bizim usta seninkilerde aç kalırsa demişti haklıymış. :/)


Karakovanlardan biri, durumları fena değil.


Benim depo kovan


Buda havayı güzel buldu yavru uçuruyor:)


Asetat örtü bezli bir kovan erkeksen açsana seslerini duyar gibiydim:)


Pazar sabahı kuzine keyfi ve kızarmış ekmek..


İlhami abi salçalı hamsiye talim ededursun :/)

Güzel bir hafta sonu oldu. Bahçemdeki önemli işleri tamamladım. Arılarımın kontrolünü yapıp rahatladım. Az kaldı, bir ay sonra arılarım ve ben gaza basacağız.Özlemişim...:) 

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

değerli hocam öncelikle enginarların yanlarındaki fazlalıkları köküne zarar vermeden alırmısınız,sokak köpekleri aşırı çoğalıyorlar yerel yönetimler kısırlaştırmalarına rağmen nüfusları hala çok fazla bir türlü önüne geçilemiyor ,köylerde tavuklara zarar veriyorlar ,ne yapacağız bilemiyorum,arılar sahiplerine çekmişler maşallahları var,herşey gönlünüzce olsun,kolaylık ve başarılar dilerim.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Köpek yiyecek verecek olan adamı biliyor.Tabii sucukların kokusunu da almış olabilir.Baksana hazırola geçmiş::))

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

Abi sucuklara iki de yumurta kırsaydın arıların ve tavukların keyfi yerinde gözüküyor.Kolay gelsin.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi tavsiyelerine uyacağım ama yarışı kaybedersem karışmam :)
Sokak köpekleri konusuna gelince benim tavuklara zarar verecek olan it kuzu çevirme partisi adı altında bizim ekibe yedirilir :) Teşekkürler saülıcakla kal abi.

Yusuf abi aslında bende böyle düşünüyorum hayvanlar hissediyorlar..Sucuk kızdan banamı kaldıki ona kalsın boşa esas duruş sergiledi. Sağlıcakla kal abi.

emrahcım kırmammı, kırdım ama sonrası foto almaya vakit bulamadım yemekden. Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi arı güzel görünüyor ,yarışı anlamadım,arı geliştirme yarışımı.Yumurta senden sucuk ustanın imalatımı.Çinli mahallesi olsa Eregli de kedi köpek bulunmazdı.Saglıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam selamlar,

malesef öyle vicdansız insanlar varki Çocuğu istedi diye veya kendisi için hayvan alıp sonra bıkıncada sokağa veya uzak yerlere bırakıyorlar.hayvanlarında bir canlı olduğunu onlarında duyguları olduğunu unutuyorlar veya zaten hiç o tür duygulardan nasiplerini almadmışlar.

Arı, agaç, enginarlar, tavuklar her şey güzel. Hele ballı çıtalar süper yakında sağımda yaparsın.:))

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi enginar yarışı var bu sene ustayla haberin olsun :) Ustanın sucuğunu kim görmüşki ben görem :( evet abi mahalle çinli mahallesi olsa kedide kalmazdı..:( Sağlıcakla kal.

Zafer abi hayvanlar konusunda yazdıkların altına imzamı atıyorum.. Bal sağımı yakındır beklerim abi:) kal sağlıcakla .

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin yolunu gözleyenler varmış be.
Ne sevap almışındır....

Arıların durumu süper, ben dedim sana senin arılar aç kalsın ülkede bir tane arı kalmaz diye, o ballar gelecek seneki kışada yeter.
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam keşke bir sevgilim olsa, bende onun adını bilgisayarıma şifre olarak koysam ve o benim yolumu gözlese..Ama kader işte, gel görki yolumuzu itler gözlüyor..:( Arılarımın bal durumu hakikaten iyi ama gör bak mart sonu kovanlarda sırlı bal kalmayacak. Ülkemizde arı ölümleri erken baharda yaşanan açlık ölümlerinde oluyoru.. Kal sağlıcakla..