1 Aralık 2012 Cumartesi

Yağmur gün boyu hiç durmadı...

 Akşam haberlerinde trakyada yoğun yağmur yağacağı haberleri vardı. Bu sabah erkenden yola çıktım. Çoğu zaman olduğu gibi hava durumu tahmincileri yanılmamışlardı. Yağmur gün boyu hiç durmadı.

Geçen hafta vadideki tarlalar ve arılıklar böyle görünüyordu.


Gece başlayan yağmur sabah 10 00 civarına kadar tarlaları bu hale getirmişti. Eğer bütün gün devam edecek olursa daha önceki seneler oluşan sel manzaraları tekrarlayabilir.


İnsanoğlu kendi kazdığı kuyuya kendi düşer misali:) arılarım için aldığım çelik sehpaları cuma günü arabama yükledim. Yükledim derken toplamda 140 kg civarı:( . İki saat sürdü yüklemek. Akşam haberlerde hava tahminleri geçtikçe başıma gelecekleri düşünüp gülüyordum:)


Bu sabahda sinirimden gülemedim:( Yapı marketlerde 5-10 tl arası satılan yağmurluğum da yok anca başıma takacağım hasır şapkaya :) naylon poşet geçirebildim. Evin yolu hem dik yokuş hemde toprak olunca vayki vay:) arabayı tepede bıraktım 200 metreye malzemeleri el arabasıyla taşıdım:) Yağmur yukardan girdi paçamdan çıktı:)  Fazla bir şeyde yapamadım sadece malzemeleri taşıdım ve tavukların yem ve su kontrollerini yapıp döndüm.


İnternette lodos fırtınası haberlerinden birine takıldım. İzlerken düşünmeden edemedim:)
2000 yılından beri ilk yardım eğitmenliği yapıyorum. Aşağıdaki filmi izleyince yaw nerde hata yapıyorum demekten kendimi alamadım...Bakın bakalım bizim millet neden ilk yardım uygulamalarını bilmek konusunda duyarsız, nerde eksiklik var...

7 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM ...

Muhteşem abi.

Pozitif düşünmek lazım Hava şartları harika bir spor yapmana imkan tanıdı.Her zaman adamın ayağına böyle fırsat düşmez.

Ya birde hava 4-5 derece civarında olaydı.::))

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Allahım her şeyin hayırlısını vir yarabbim::))
Hem hava durumuna baktım diyorsun, hem bu ne hal, bunlarda yetmiyormuş, gibi birde o rezillik arasında magazin fotosu çekiyorsun ya pes doğrusu.
Resimde hoterli ve çalışıyor gibi görünüşün harika::))
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi haklısın bende pozitif düşünüp sırt üstü yatıp keyif almaya çalıştım:) sağlıcakla kal.

Sevgili ustam cuma sabah ben malzemeleri yüklerken hava durumundan haberim yoktu ve cuma akşamı hava durumunu öğrenince yüklenmiş olan 140 kg malzemeyi napacaktım:( föterli demek istemişin anladığım kadarıyla ama benim görünüşüm olsa olsa muhteşem olur be:) sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,burada Kayseriliğni belli etmemişsin.Yazlıkta davet var desen belki gelirdik.Yinede spor yapmışsın,sanki su sporları gibi olmuş.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi akşamdan sel haberleri olunca bırak milleti, NiğDELİ bile gelmezdi dedim ya kendi kazdığım kuyuya kendim atladım:)Sağlıcakla kal abi.

evangelos naxios dedi ki...

Muhtesem,arkadasim iyi kis!
SLM

muhteşem turunç dedi ki...

Ναι, αγαπητέ φίλε, Ευάγγελος naxios χειμώνα φέτος φαίνεται να πηγαίνουν καλά