9 Aralık 2012 Pazar

İŞ KAZASI....

Her zaman olduğu gibi arılığıma gidince önce tavukları salarım. Bir haftadır kapalılar rahatlasınlar.
Siyah tavuklarımdan biri tüy dökmüş:( göğüs ve karın bölgesi çıplak. Fakat keyfi yerinde:) Bilenler bir desin bakalım bu ne haldir:)
 
 
Arılığım senelerdir böyledir. Kovanlarım kalaslar ve taşlardan yaptığım yükselti üzerinde dururlar. Geçen hafta getirdiğim ve su gibi ıslanmama neden olan sehpaları bu hafta kesin kararlıyım monte edeceğim dedim ve ettimde:)

 
Hava arada bir çiselese de sıcakdı ve arılar uçuyordu.

 
Başladım montaja.

 
Sehpanın terazide olması çok önemli. Malum bizim inekler doğal su terazilerini kullanmaktalar.

 
Kovanlarınızı kaldırıp indirirken benim gibi yalnız çalışıyorsanız yani bir çırağınız yoksa böyle bir vinç yapmalısınız.

 
İşlar tıkır tıkır giderken bir İŞ KAZASI oluverir. Zaten kazanın tarifinde de bu vardır. Ani gelişen olaylardır. Tedbirle önlenebilir:) Benim gibi kazmalar tedbirsiz davranıp altlığı çakmazlarsa böyle zart diye altlık açılır ve bir anda arılar üstünüze çıkarlar. Sonuçmu ne oldu:( ne olacak yediğiniz iğnelerden patates çuvalı gibi oluverirsiniz bir anda. Bende ne oldu derseniz söylemiyeceğim sürpriiiiz:)...

 
Sehpanın montajı bitti. Çokda güzel oldu. Bunun artısı yağmur ve güneşe karşı brandayla kapatacağım. Bu çok iyi oldu. Yazın sıcakdan kışın yağmurdan bunalıyorlardı.. Çalıştığım firmadan demir talaşı alan hurdacı almış bu sehpaları bir firmadan. Galvanizli demirden yapılmış Üç tanede ben aldım. 

 
Tam işi bitirmiştimki çıngırak sesleriyle karnımın acıktığını anladım ve mola verdim.

 
Koyunların başında da bir çoban:) demlediğim çaydan adamcağızada verdim demezmi abi ben giderim plastik bardakda ver:( yav cam bardak kaç para al götür... Şive ve ses tonu aynı Ali Şekerli abimiz..Kulaklarını çınlattım. Tam o sırada bizim usta aradı içinemi doğdu ne:)

 
Buda çoban köpeği.. Ekmeğimin çoğunu yedi:( köpekler çok aç olmazsa ekmek yemezler..Çocuklarım var akşama emzirecem ne yapayım dedi:( Aklıma annesini üç yaşına kadar emen bir arkadaşım geldi:) dayanamadık.
 

 
Bizde kalan ekmek parçası, bahçeden taze organik soğan ve organik yağda yumurta ile idare ettik..Garibanlık böyle bir şey işte..:) Buralarda Hışır yokki gidelim:)


12 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi gecmis olsun.

Cagiracaktin ustayı ,çaktırmadan tekmeyi aracaktın sehpaya,elinde kamera açık çekime devam......tadından yenmezdi.

Abi sen niye usta olmadan bu tür isleri sanki tek tek basına yapıyorsun ki::))

Tavuk senini halı görünce üzüntüsünden ,üstünü basını yolmustur:))

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin kara tavuk boşanmış olmasın,şimdide gidip öbür horuzla kırıştırıyor sankim, yedi kocalı hürmüzü oynamasın::))
Sehpaların hayırlı olsun, gözüne çöpmü battı kış günü arı rahatsız ediyorsun.
Bu sıra koyunlar, köpekler bizi buluyor, demekki çobanda dertleşecek çoban arıyordu oh ne güzel mahabbet::))
Sağlıcakla kal.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhtesem Abi Merhaba!

Gecmis olsun insallah kotu bir durum olmamistir!

O;coban benim akrabam olur "coban" akrabamla her zaman gurur duymusumdur!

Hatta birde "coban" dostum var...
Ona da buradan selam olsun!

Iyiki coban bir dostum var,herkes coban olabilirmi?

Saglicakla kal abi...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi dediğini ne zamandır uygulamak istiyorum da bizimki uyandı arıların yanında benle bir araya gelmemeye özen gösteriyor:) Sağlıcakla kal.

Sevgili ustam sehpa yaz günü değiştirilir diye bir kuralmı var:) canım ne zaman isterse değiştiririm:( yardıma geleceğine bide kusur buluyon. Çoban tabiki beni kendine yakın buldu ve geldi sohbet etti keşke herkes çoban olabilse.. Koyunlara gelince onlar her zamanki gibi sessizdiler ba:)

Şekerli abim benim yazdıklarının selam söyleme bölümü hariç tümünün altına imzamı atıyorum. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi selamlar sehpaların güzel olmuş güle güle kullan.Senin kara tavuk tüye girmiş kostümü yeniliyor.Sonra tekrar yumurtaya başlıcak kostümü yenileyince.

muhteşem turunç dedi ki...

Emrahcım bileydim kostüm değiştiriyo yardımcı olurdum ona ama ne bileyim:( derdi var herhalde diye düşündüm:) aman olmasında sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi ,geçmiş olsun.Tavuk anlaşılan kesilecek.Tüylerini yolmana gerek kalmamış.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi bu hafta aklımdan geçti keseyim diye ama kıyamadım. Ben korktum hastalandı diye. Meğer tüy değiştiriyormuş. Kal sağlıcakla.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

:)))))

hocam birde gezginci arıcılık yapsaydın o zamanki halin geldi aklımada güldüm.
ama hani bir laf vardır ya gülme komşuna gelir başına diye...Şunuda belirteyim sakarlıkta beni geçemazsin, olsun be ufak tefak kazalar bu işn tuzu biberi Allah beterinden korusun.

Tavuk ve horozlarınızda güzel görünüyor hele horozlar başka güzel be. Sanırım artık erken kalkıp ötüyorlarmış icabına bakmak lazım zaten ekipte bahane arıyor gezmek için. Bazılarınıda hesap öderkenki hallerini görünce .:))))

muhteşem turunç dedi ki...

Zafer abi gezginci arıcılık yapsam heralde maraton yarışlarına katılacak kadar idmanlı olurdum:)
Zafer abi bazılarının hesap öderkenki görüntüleri insanın içini parçalayan cinsden ama naparsın:) horuzlara gelince onlar sana ve bizim ekibe kurban olsun:) sağlıcakla kal.

bekir dedi ki...

abi sehbalar cok şahane olmuş akın olsaz gelirdik yardıma ama yol uzak kal saglıcakla

muhteşem turunç dedi ki...

Bekir abi teşekkürler. Keşke gelsen. Sağlıcakla kal abi.