14 Mayıs 2012 Pazartesi

Filmin sonunu izleyiiin:/)

Arılıkda ot biçenler bilirler. Arılar bu işi yapanları hiç sevmez. Biçmeye başladığınızda o kadar hızla dışarı çıkarlarki, arıların çıtalardan kovan dibine düşme sesleri dışardan duyulur. Ayrıca bu sene aldığım benzinli tırpan otu motu adamın gözüne kulağına her yerine sokuyor:/( Aşağıdaki resimdeki kıyafeti giyerek  her iki problem için önlemimi alıp kovan etraflarındaki otları biçtim. 


Övünmek gibi olmasın kovanlarımın etrafları tertemiz oldu.


Temizlik faslının ertesi günü koloni kontrollerimi yaptım.



Aşağıdaki filmde katlı kovanlarımın kontrollerini nasıl yaptığımı ayrıntılı olarak bir kez daha paylaştım. Buda erkek çıtasını ekonomik kullanacam diye direnen bir kolonimden. İnekler yarısını erkek yarısını işçi gözü örmüş:/( Erkekler kesilip atıldı işçiler ise takviye isteyen bir gariban kolonime hediye edildi.

ÜÇ KATLI KOLONİ KONTROLÜ ile mturunc


10 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi kolay gelsin,koloni kontrolü işte böyle yapılır basit ve kısa.Motorlu tırpanın hayırlı olsun abi,böyle işer için çok faydalı bir alt.Ağır ballıkları kaldırır iken dikkat et abi,devamlı vücuda yakın tut katı,çünkü benim belim baya yıprandı.

Hayırlı sezonlar abi,
Selamlar Saygılar.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi benzinli tırpanın hayırlı olsun.fındık zamanı bizim buraya beklerim:))tırpanın masrafı çıkar:))sağlıcakla kal kolay gelsin.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi sağolasın. Hakikaten böyle kısa ve basit kontrol bize zevk veriyor ve yormuyor. Motorlu tırpan gerçekden çok işime yarıyor. Sağlıcakla kal.

Sevgili ustam yövmiye kaça olur hele bide onu de. Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi görende 10 dönüm tarla tırpanladın sanacak, hayret yav, iyiki bir tırpan aldın::))

Ballar sırlanmaya başlamış, hasat yakın gözüküyor, unutmadan horuz nirelerde, tavuklar oğul verdimi, çoktan beri yüzlerine hasret kaldık.
Sağlıcakla kal.

Mustafa Doğan dedi ki...

Abi belgesel gibi olmuş. Eline sağlık çok hoş bi video iki kamerayla. Çok çok beğendim. Eline sağlık. Eğitici öğretici hem arı bakımından hemde çekimler bakımından.
Hayırlı bereketli sezonlar...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

O ne poz öyle ::))

Mars yüzeyine inmiş astronot pozu mu ne:)
Yerinde olsaydım,akşam üzeri koloni kapaklarını kapatır,dışarıda istediğim gibi at oynatırdım.İş bittikten 1 saat sonra da ,kerataları serbest bırakırdım.

Sahi ... tavukları göremedik::))


SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw Ali abi ben yaşlı adamım 100 metrekare bana 10 dönüm gibi geliyor:/)Evet ballar sırlanmaya başladı yakındır yapacaz bir hasad ba. Horozu aklından bile geçirme senin niyetin kötü bilirim ben:/( Sağlıcakla kal.

Mustafa abi sağolasın bencede iyi oldu bu tarz çalışma. Bide sağda solda bunların her katında arı yok diyenlere ders olur diyede bu şekilde çekim yaptım:/) Sağlıcakla kal abi.

Yusuf abi 2012 astronot kreasyonu bu diyecemde NASA yetkilileri duyarmıki:/)abi seninki güzel fikir bir dahaki sefere unutmam bak. Tvukların hepsi gurk:/( yatıyo inekler:/) sağlıcaklakal abi.

miriliburak dedi ki...

Abi Selamlar;

Pozu görünce dedim kanola tarlalarına girdi hızını alamayıp :)
Oralarda yok mu koyun kuzu hem yerlerini öğreniriz hem de otlar ziyan olmazdı :)

Tavukların hep gurk olsun dediydim ondandır :)))

Bereketli bir sezon dilerim...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi yakında bal hasad edersin,eline bir çerçeve alan meydan okuyor.Ne diyesin,çocuk eline babasının nikah resmini almış,baba ben nerdeyim demiş.Bizim tavuklar niye gulk olmadı anlamadım,Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi yav ben bu gidişle o dediğni yapar tarlayada girer kuzuda alırım:/ Bende diyom tavuklara kim beddua ediyor diye:/(sağlıcakla kal.

Vecdi abi bir iki haftaya kalmaz onuda yayınlarım inşallah
.Babası o sıralarda çocuğun nerde olduğunu söylemişmi bari:/)sağlıcakla kal abi.