30 Ağustos 2011 Salı

Bayrama böyle girdik....

Benim kovanlarımın bazılarının altları çekmeceli değildir. Komple söküp tel kaplamışımdır. Özellikle baharda kapatmak gerekmekte, ayrıca varoa mücadelesi yaparken de altına kağıt koymak gerekmektedir. İşte bu işlemler için tek başına kovanı kaldır altına kontraplak koy oldukça zor. Ne zamandır kendime kolay kullanılabilen bir vinç yapmak istiyordum. Hatta Ali şekerli abimizle sohbet ederken bayağı bir araştırma yaptık bu konuda. Sonunda  bu bayram tatilinde bu işide bitirdim. Artık siz karar verin bumu yoksa Ali şekerli abimizinkimi güzel:/)
Önce hurdacıdan profiller aldım. Diyeceksiniz derdin ne yeni niye almadın yenisinin boyu 6 metre arabaya sığacak ölçüde de kesmiyorlar:(
80 cm uzunlukdaki profillerden aşağıda gördüğünüz yapı tarafımdan ortaya çıkarıldı:)
en üstteki profilede saplamalar kaynatıp ırgat adı verilen tekneleri kıyıya çekmekde kullanılan aparat monte edildi.
Fazla söze ne gerek var benim vinç çalışıyor. Buyrun izleyin.

Arife günü sabah bizimkini bir yol arayayım dedim. Demezmi arıları taşımaya geliyoruz. Gökten para yağsa bizim kafamıza taş düşer zaten:( Gelir gelmez soluğu kümesin yanında aldı gözü horozda:) ama allah için benim horoz hiç yüz vermedi:)



Benim karga vs için bulundurduğum sapanımı alan Hacı abi dedi tamam vuracam artık bunu:( bizimkide elinde armut hele bir atta gör diyerek savunma pozisyonuna geçti.:/)
Adam oruçdan helak olmuş sonunda fazla dayanamadı gölgeye yıkıldı kaldı. Bir bakayım bayıldımı ne oldu buna felan deyip yanına giddecektimki hacı abi bırak bakarsın kurtuluruz mudahale etme dedi napalım büyük sözü dinlemek lazım../)
Fazla uyumadı adam kalktı bostanda ne var felan lafları ediyor dedim bak şurda yabani armut var gel oraya gidelim:) yedi iftara kadar armut yabani üzüm toplattım da bostan aklına gelmedi..

İftardan sonra ilk başlarda bir üşüme geldi adam nerden buldu bir çarşaf aldı sırtına müddür beyin yeşil kürkü türküsü söyleyip gezdi:/)
Benim tek eksiğim arı yüklemesi yapmamışım ustalık belgemi ondan dolayı alamazmışım:/( dedim tamam. Arıları hacıyla ben taşıdım bizimki arabada diziyor. Meğer dizmek tecrübe gerektirirmiş. Uzatmayayım dedim belgeyi alırım artık dimi:? cevap olarak olmaaaz bide arabadan indirmen lazım demezmi:/( ne dediğimi artık söylemiyeyim:( sonunda gece 23 00 gibi yolladım adamları ohh dedim bu senede kurtulduk:)
Siz genede bakmayın böyle yazdıklarıma gülerek bayrama girelim dedim. İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş derler ya ustamda bana arı taşıtır. Napalım sevilmek bazen böyle zor oluyor. 
Herkese iyi bayramlar.



8 yorum:

yunus dedi ki...

bayramınız mübarek olsun ağabey

adem yamak dedi ki...

öncelikle bayramınızı kutlar işlerinde başarılar dilerim.ben size bir tel altlık yollayayımda bu zahmetten kurtarayım sizi. bir doktor kaç senede yetişiyo kendinizi ziyan etmeyin.kalın sağlıcakla.

adem yamak dedi ki...

öncelikle bayramınızı kutlar işlerinde başarılar dilerim.ben size bir tel altlık yollayayımda bu zahmetten kurtarayım sizi. bir doktor kaç senede yetişiyo kendinizi ziyan etmeyin.kalın sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,aparat çok güzel olmuş.Arıcılar sayende vinçlede tanıştılar.Usta belgeyi versede,yine toplansak iyi olurdu.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yunus abicim sağolasın seninde bayramın mübarek olsun.

Adem bey sağolun bilmukabele abi ben fakülteyi 6 senede bitirdim:) tel altlık beni kurtarmaz, sen Aliye bi müdehale et benim ustalık belgemi versin asıl ben bu belge peşinde helak olacam:)sağlıcakla kalın.
Hay ağzına sağlık Vecdi abi konuşun be yaw dinlesin benim usta:)sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, gerçekten muhteşemsin.Vinç güzel olmuş, şimdilik bana yaramaz o ihtiyar işi::))İlerde belki.Tek kişi çalışanların eli ayagı olur bu alet.

İftara horuzu kesip yetiştirmene hayran kaldım, kafama takılan benim gördüğüm horuzda 2 but vardı, tepside but fazlaydı, demek tavuklarıda haşladın.

Arı yükleyene belge vereceksek yandık beya, bu işi defalarca yapman ve birde arabanla gelip arıları indirmen gerekiyor, sonra bakacagız, durum degerlendirmesi yapılır, ben kara vicdanlımıyım::((

Sağlıcakla kal, hayırlı bayramlar ellerinden öperim.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi Bayramınız mübarek olsun,vinç tasarımını hayata geçirmen çok güzel olmuş ellerine sağlık abi,çalışmalarında başarılar dilerim.

Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi napacaktık ba horozu sanamı yedirecektik:)kıyılırmı ona be..Az kaldı o belgeyi alacam yeni planlarımvar merak etme:/)

Mehmeet abi sağolasın.Sağlıcakla kal.