2 Şubat 2011 Çarşamba

Ah İstanbul .....:/)

Dün akşam İstanbul Kurtköyde yollar 18.00 sıraları böyle kar yağışlıydı. Bu hafta için meteorolojik veriler havanın soğuyacağı yönündeydi. Yüksek kesimlerde de denilen oldu ve kar etkili olmasada yağdı.

Çalıştığım iş yerinin etrafındaki araziler kar tuttu. Fakat iç kısımlarda şehrin klimatize etkisinden dolayı etkili olamadı.

Bu gün öğlen 15.00 civarı arabanın derecesi 5-6 civarı gösteriyordu. Hava güneşli. Seyithan abi Ali ye arı uçuyor demiş. Sanki bende uçmuyor. Balkondaki kızlar ballıbabadan polen çekiyorlardı.

Çoluk çocuğun rızkını temin etmek kolaymı adam böyle neffes nefese kalıyor işte. Ama burada atladığımız daha doğrusu söylemediğimiz bir konu şuki altı kapalı kovanlarda yavru faaliyeti devam ediyor. Üç hafta öncesi için söylüyorum tel altlıklılarda yavru faaliyeti yoktu. Bu gün itibarıyla gözlem sonucumuz şuki tel altlıklı kolonilerde gidişat daha iyi.
Tabi hala arılarını daha doğrusu kendilerini kekleyenler var onlarda izliyorlar bu durumu inşallah faydalı oluruz. Unutmadan bazıları araba derecesine bakmayı keşfettiler yakındır bu tel altlıklı kovanlarıda keşfederler:/)





2 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,inşallah faydalı oluruz derken,kendi payıma paylaşımlarından çok faydalandım.Geçmiş de yaptığımız bazı uygulamalın,yanlış olduğunu öğrendik.Bilğiye açık olmak lazım.Saglıcakla kalın.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi arıcılıkta çok basit gibi gözüken haalar başımıza çok işler açıyor.
Bu konuda başta malzeme konusnda ülke olarak açıgımız var.
Kışın arı besleme ayrı bir sorun, bu iş ise çok bilirimle alakalı. Birde rant var birileri çarkın dönmesini istiyor.Almanyadki arıcılar sonbharda besleme gerekiyorsa yapıp bir daha besleme yapmadan nisan ayında 3. katı atıyor, Almanyadaki arıcılar işi bilmediklerinden böyle yapıyorlar işi bilselerdi, kışın arılarına kek ve şurup vermezlermiydi::))

Bir başka konu ırklar, girişi dar ve sıkışmış arılar birde alttan hava almıyorsa yavru kesilmiyor, kek ve şurup bile vermene gerek yok.
Bazı ırklarada kek ve şurup vereceksinki bir avuç yavru yapsın, yoksa bahara çıkmıyor.Eskiden ne yayınlar yapılırdı güçlü koloni diye şimdi güçlü anaarıkutusu görüntüleri kaldı geriye::))

Çapsızları boş ver, çapsız(kapasitesiz) kelimside yanlış anlaşılmasın, bu arkadaşların kapasitesi(çapı) bu kadar ne yapalım.
Kal sağlıcakla.