7 Ocak 2011 Cuma

ÖDÜL ÇOCUĞA ZARAR VERİYOR

Bu gün veli olarak beni eğitime aldılar..:) Nedenmi bir çocuk eğitim hayatının %15 ini okulda öğretmeniyle geçiriyormuş. % 85 i evde. Eeee dediler evde de sen varsın ondan dolayı eğitime gelmelisin. Gittik....:/( İlk öğrendiğimi sizlerle paylaşayım dedim....

Geçenlerde Yusuf Şimşak kardeşime yorum atmıştım. Kısaca yaptığımız paylaşımların faydasından bahsetmiştim. Oda cevap olarak hep yanlış yapanlar bizlermi olacağız neden insanlar yaptıkları hataları paylaşmazlar demişti. Halbuki paylaşsalar ve herkes bundan ders alıp benzer hataları yapmasalar iyi olmazmı demişti.
İşte cevap...

ÖDÜL ÇOCUĞA ZARAR VERİYOR


Bu yazıyı muhakkak okuyun....
Bizler ödül amaçlı çalışmaya alışmış insanlarız......
Başarısızlık ödül (iyi arıcı olma, uzman arıcı olma, çok bilen olma) getirmez. Neden başarısızlıklarını paylaşsınlarki...
Bu yazıyı herkes okusun derim.....

5 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Öğrenmeminin yaşı yoktur.İyi bir slogandır ama biz bunu halk olarak sadece reklam olarak kullanırız.İçini doldurmak yok.Herkese akıl vermeye çalışırız amaaa asla almaya yanaşmayız.Ne de olsa bizde bolca bulunur ya:)))

Bütün insanlığa yön vermeye çalışırız ama kendimizi neden se unuturuz.Çok mükemmeliz ya:)))

İnsanoğlu acaba kendisinin mükemmele hiçbir zaman ulaşamayacağını ; yapısının hata üzerine inşa edildiğini,dolayısıyla hata yapmanın insanı bir özellik olduğunu ne zaman anlayacak.

Cevap :

Aynaya baktığı zaman.

Yazı çok harika ve yerinde tesbitleri paylaşıyor.Benim için bana katkı sağlayan bir paylaşım oldu.Teşekkür ediyorum.

SLM ve Muhabbetle...

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam başarısızlık beraberinde hata yapmamayıda öğretiyor,başarı her zaman gelmeyebiliyor ama insanıda tetikliyor,en azından bilmediğinizi öğrenmiş oluyorsunuz,düşünür demişya en kötü şey bilmediğini bilmemektir.Sevgi ve saygılarımla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,paylaşımın okurken oglum Ziya geldi,başlığı okudu,ödül çocuga zararmı verir dedi kızdı,kızan çok, ziya 12 yaşında çocuk ya büyükler kızarsa.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu iş acayip zor, hem ödül heöde ceza birlikte olmalı ve dozu kaçırılmamalı diye dişünüyorum.
Teşvikde gerekli, işler yoluna gitmesi için yaptırımda gerekli, bunun ayarı bayagı bir zor.
Benim Furkan hafta sonları araba kullanır, ben ona diyorumki, sen başarısız olsanda bu arabayı hayatın botu kullanacaksın bu sana lazım.

Şu an ne yapacagını kimseye söyletme, dermi yapacaksın, yap dinlenecekmisin dinlen, oyunmu oynayacan oyna, bunu zorla degil tabi teşvikle yaptırmaya çalışıyorum. Ödülle ve teşvik, biraz karışık, kekle şurup gibi bir şey oldu::))
Kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi ben ilk paylaşmayanları ana arı üretimi konusunda gördüm bu alemde..Uzakdan sanırsın şakır şakır üretiyolar ve kutu arılandırıyorlar:( ama sonrasında takke düştü kel çıktı misali dağ tipi ana kutularında arı kışlatır oldular.:/) bunlar işte ödül için çalışmaya şartlanmış insanlara iyi örnek:)bu tiplere ver ödülü herşeyi yaptırısın yapılanların iyi, doğru ve faydalı olması sonra gelir malesef..

İlhami abi sağolasın abi..

Vecdi abi Ziya çocukdur tabi kızacak ama yetişkinlere ne diyeyim:)

Ali abi Furkana deki bu evin babası sensin bunddan sonra canın istediği zaman çalış istediği zaman oyna ama artık aldığın notları harcayacaz ona göre:) gözünü seveyim bizi aç bırakma..:/)ve en önemlisi de sakın zayıf aldığında eve gelip pekiyi aldım diye yalan söyleme (olur ya çalışırsın çabalarsın zayıf alırsın napalım o gün aç yatarız) zira ben bu güne kadar bu eve hiç haram para getirmedim de..kal sağlıcakla abi..